<

Адвокат-волонтер Василь Нагорний допоміг тисячам волинських бійців

Цей запис опубліковано більш як рік тому
20:36 | 22.12.2015 / Новини /
Перегляди
3
/ Коментарі відсутні

Адвокат прозвітував про рік своєї роботи.

Про це Василь Нагорний пише на своїй сторінці у фейсбук.

«На жаль, не мав часу вести звітність, тому цифри приблизні. Коротенько:

1.Проконсультовано більше 2000 бійців або членів їх родин… на вулиці, у кабінеті, у військовому госпіталі, у госпіталі інвалідів війни, в 11 та 9 відділеннях психлікарні, в районах області та телефоном для тих, хто в окопах, а також на прохання (напишу так, як представляли ці організації бійці): спілок та центрів АТО, волонтерської та юридичної сотні, гарячої лінії АТО, і навіть одного разу боєць стверджував, що його направили з гарячої урядової лінії

2.Робота велась: по отриманню статусу УБД, інваліда армії, війни, дотримання пільг, права на медичне обстеження, «вибивання зарплат», поновлення на роботі, зняття безпідставних звинувачень у вчиненні правопорушень, а також психологічне розвантаження. До речі, військові прокурори та деякі чиновники мали б мені могорич виставити, бо бійці, які мали намір вас прибити, придушити і т.п.– відмовились від своїх намірів.

Суди:

1.Кількість справ завершених: 14 – всі з позитивом для бійців. Кількість не завершених – 4 (сподіваюсь, принаймні дві ще в цьому році доб’ємо).

2. Кількість поїздок у Володимир (щоб зрозуміли, чому канючив завжди бензин) – близько 80

  1. Окремо виділю кримінальне провадження – «справа 22 запорожців» з 51 ОМБр. там ще роботи по самий край…
  2. Окремо виділю справу тих бійців 51, які за так звану “непокору”, сиділи в СІЗО Луганської області.
  3. Найбільші досягнення: Перше. Кількість бійців, по яким військова прокуратура не змогла оголосити підозру – більше100! Скільки з цих ста поділились досвідом з іншими бійцями я не знаю, але ланцюгова реакція пішла) Друге. Бійці тепер знають, що вони таки люди, а не безправні раби! Не варто більш детальніше писати, бо весь рік я був публічним!
  4. Жодної угоди мої бійці не підписали!

В підсумку: з 1500 матеріалів по бійцям, які отримала військова прокуратура, в суд потрапило близько 170 (звичайно, працювали й інші адвокати). З цих 170 приблизно 150 – це угоди про визнання вини. Важливо! Зі 150 угод, які затверджені судом, і які я віднайшов у Єдиному реєстрі судових рішень – близько 100 (!) підписувались без участі адвоката!!! Значить обставини у цих провадженнях не з’ясовувались, і цілком ймовірно, що там є бійці, яких можна було виправдати. Тому, увага! Воїни та їх родичі! Якщо хтось об’єктивно вважає, що він підписав угоду з прокуратурою під тиском або є обставини, які виключають взагалі вашу кримінальну відповідальність – звертайтесь. Будемо боротись, юридичні важелі існують!

Прошу вибачення в тих кого оминув своєю увагою або не допоміг – це не прояв неповаги, це брак часу!»




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

24 Квітня, Середа