<

Адвокат Саакашвілі розповів про чотири справи проти політика та можливе помилування

Цей запис опубліковано більш як рік тому
11:13 | 4.10.2021 / Новини / , , /
Перегляди
208
/ 1 коментар

Адвокат Бека Басилая заявив, що проти його підзахисного, колишнього президента Грузії Михеїла Саакашвілі, грузинські правоохоронні органи порушили чотири кримінальні справи.

Про це Басилая повідомив у коментарі Суспільному.

“Ці справи неправові, вони всі політизовані, всі чотири кримінальні справи. Коли Міша був президентом, він пригощав своїх гостей і платив державними коштами. Це нормально. Мова не про великі гроші, це ресторан і таке інше.

І тепер йому це висунули як обвинувачення. Коли він був у Чехії, то приніс на кладовище Вацлава Гавела квіти. Він купив їх не за свої гроші, а за бюджетні. Це йому теж коштувало обвинувачення і кримінальної справи. Це комічно”, – розповів адвокат.

За його словами, ще одна справа стосується помилування звинувачених, коли Саакашвілі перебував на посаді президента країни, і остання – про незаконний перетин грузинського кордону.

Говорячи про ймовірність помилування Саакашвілі, Басилая зазначив, що це залежатиме від політичної ситуації в Грузії після місцевих виборів.

“Зараз головне те, яка ситуація складеться у Грузії. Вчора були вибори, на яких грузинська опозиція отримала дуже хороший результат. Якщо буде опозиційний рух рости, то я впевнений, що наша президентка змінить своє рішення про помилування Міхеїла. Наразі вона каже, що не помилує його, але цю заяву вона зробила перед виборами, щоб дати мотивацію прихильникам (її політичної сили – ред.), буцімто ось, Міша затриманий і президент не відпустить його”, – сказав Басилая.

Проте, на його думку, у найближчі місяці, коли в країні відбудеться протест, “у неї не буде іншого вибору, як ухвалити це рішення”.

Він зауважив, що подібний прецедент вже був пів року тому, коли затримали одного з опозиційних лідерів і через два місяці відпустили.

“Був тиск людей, активістів, опозиції. Велику увагу цій справі приділив Захід. Якщо буде увага від Заходу до Саакашвілі, я впевнений, що Міша буде вільним”, – заявив адвокат.

Він також повідомив, що захисники ще бачились із Саакашвілі, але така зустріч відбудеться вранці 4-го жовтня.

Нагадаємо, Саакашвілі затримали в Грузії. Саакашвілі оголосив голодування в грузинській в’язниці.




один коментар
  1. Читаєш цю адвокатську туфту про бідненького Мішеньку–сльози капають.
    Чи все-таки має бути як казав легендарний Жеглов : “Вор должен сидеть в тюрме”

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

25 Квітня, Четвер