<

Адміністрація Байдена відмовилася надавати Україні нові дрони Gray Eagle

Цей запис опубліковано більш як рік тому
20:48 | 10.11.2022 / Новини / , /
Перегляди
250
/ Коментарі відсутні

Адміністрація президента США Байдена,попри прохання Києва, не надасть Україні передові безпілотники Gray Eagle.

Про це пише The Wall Street Journal з посиланням на американських чиновників, передає ТСН.

«Пентагон відхилив запит України через побоювання, що надання безпілотників Gray Eagle MQ-1C може призвести до ескалації конфлікту та сигналу Москві про те, що США надають зброю, яка може націлитися на позиції всередині росії», – передає видання заяви офіційних осіб США.

Більше того, у Пентагоні говорять, що є ризик, що начинку дрона росіяни можуть викрасти на полі бою у разі збиття апарата.

WSJ додає, що у компанії General Atomics, яка виробляє Grey Eagle, також підтвердили, що проінформовані про рішення влади, але відмовилися коментувати подробиці. Відмовилися від коментарів з цього приводу і в самому Пентагоні.

Нагадаємо, Україна ще у квітні попросила США надати дрони Gray Eagle MQ-1C. Це також підтримували і члени Конгресу від обох партій, які просили адміністрацію Байдена надати Україні дрони середньої висоти, які можуть літати понад 24 години. У вересневому листі 17 законодавців закликали адміністрацію президента США прискорити процес розгляду рішення щодо надання Gray Eagle.

Довідка

General Atomics MQ-1C Grey Eagle – це середньовисотний (MALE) безпілотний літальний апарат тривалої дії. Розроблений компанією General Atomics Aeronautical Systems (GA-ASI) для армії Сполучених Штатів Америки. Дрон оснащується ракетами AGM-114 Hellfire. Кожен з апаратів може нести до восьми таких ракет. Максимальна швидкість Gray Eagle – 309 км/год, тривалість польоту – 25 годин.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

20 Квітня, Субота
19 Квітня, П’ятниця