<

“Айдарівці” розповіли волинським студентам про війну. Фото

Цей запис опубліковано більш як рік тому
09:45 | 15.10.2014 / Новини / , , /
Перегляди
1
/ Коментарі відсутні
IMG_1022-700x466

Студенти Факультету машинобудування та Технологічного факультету Луцького національного технічного університету зустрілись із бійцями добровольчого батальйону «АЙДАР» та активістами Самооборони Майдану Волині.

Спілкування відбулося у вівторок, 14 жовтня, в приміщенні навчального закладу, – повідомляє прес-служба  Самооборони Майдану Волині.

Самооборонівець, співкоординатор  Волинського обласного центру допомоги учасникам АТО Сергій Рижков розповів детально про те, чим саме займається Самооборона.  Як виявилося, присутні уже багато чули про організацію. Все ж, самооборонівець доніс до присутніх, відомості про роботу ГШР (Групи швидкого реагування), Центру протидії корупції, роботу Жіночої сотні, збір добровільних пожертв, теплих речей, формування сухпайків та виготовленя бронежилетів й кевларових касок.

Рижков наголосив на потребі у волонтерах, адже в Самообороні постійно щось роблять руками: то фасують сухпайки, то ремнабори, то треба бронеплити обробити та ін. Активіст організації закликав молодь долучатися  також і до Центру допомоги учасникам АТО. Рижков пояснив, що Центр займається допомогою родичам загиблих бійців, їх родинам, пораненим бійцям, пошуком полонених, логістикою доставки допомоги воякам на передову.

Боєць роти «Захід»  батальйону «АЙДАР» Олександр «Кутузов» Дмітрієв  розповів про бої, які випали на долю роти «Захід». «Наша ефективність в тому, що ми воюємо за своє життя, та за життя рідних, а на іншій стороні воюють найманці за п’ять тисяч, і, коли іде обстріл, вони розуміють, що ті гроші нічого не варті», – сказав Кутузов. Він закликав молодь бути активнішою та доєднуватись до Волинського обласного центру військово-патріотичної допомоги, який незабаром розпочне свою роботу.

До виконуючого обов’язки командира роти «Захід» Юрія «Бубєна» Бубєнщікова студенти ставили багато запитань. Перш за все вони цікавилися, чи забезпечені бійці продуктами та іншими речами. «Завдяки Самообороні Волині і волонтерам, ми маємо все необхідне.  До нас постійно їздять машини, які привозять нам продукти, одяг та інші речі», – сказав Бубєн.

Закликав студентів не бути байдужими й командир роти «Захід» батальйону Ігор «Зола» Лапін. Він пояснив, що студенти нині можуть долучитись до волонтерського руху організації. Пояснив, що роботи ще й як вистачає.

«Зола» вчергове згадав про тяжкі бої АЙДАРУ. Зокрема, про бої в населених пунктах Хрящувате та Георгіївка. «Вам в  подальшому керувати цією державою. Тому долучайтеся до Самооборони, до волонтерського руху,  долучайтесь до висвітлення інформації в соціальних мережах у інформаційній війні з нашими ворогами», – сказав айдарівець.

Багато уваги приділив Лапін Центру військово-патріотичної підготовки. Він пояснив, що військова підготовка дуже важлива для українських чоловіків, тож звернувся до всіх присутніх хлопців, аби вони йшли вчитися у Центр. Він зазначив, що армії потрібно небагато бійців, але добре навчених. До прикладу, швейцарська модель армії. Центр військової підготовки може стати початком такої моделі. Коли чоловіки щороку проходять військові навчання, отримують навики ведення бою у приміщенні, полі, лісі, уміння поводитися зі зброєю і стріляти. А уже на наступні роки ці навики тільки підкріплюють та удосконалюють. Подібні навчання можуть підвищити ефективність ведення боїв у рази.

Успішні бої АЙДАРУ також у більшості випадків залежали від рівня підготовки вояків. Саме завдаки навчанню, яке вони пройшли перед виїздом на базі під Києвом, хлопці вели бої ефективніше.

«Від вас залежить, що буде завтра. Ми зробили свій вибір і поїхали захищати країну, але сепаратисти не зупиняються, і нам потрібна ваша допомога. Хочеш мир – готуйся до війни. Тому, записуйтесь на навчання у Волинський обласний центр військово-патріотичної підготовки. Країні потрібні сильні патріоти», – додав «Зола»




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

28 Березня, Четвер