<

“Айдар” не стоїть на Ягодинській митниці, – Самооборона

Цей запис опубліковано більш як рік тому
15:45 | 2.10.2014 / Новини / , , /
Перегляди
1
/ Коментарі відсутні
2

Чутки про те, що представники батальйону «Айдар» вимагають гроші на Ягодинській митниці, спростував координатор Самооборони Майдану Волині Андрій Хведчак.

Про це він розповів під час прес-конференції в УМВС України у Волинській області, присвяченій затриманню контрабанди, що відбулася 2 жовтня, – повідомляє інформаційне агентство Волинські новини.

Зі слів Андрія Хведчака, в статуті організації передбачено спільне патрулювання активістів, як представників народної дружини, разом із правоохоронцями. Від початку відпрацювання операції, екіпажі організації присутні поблизу постів ДАІ.

Він пояснив: щойно міліція почала перевіряти авто на присутність контрабандних товарів поблизу митниці, утворилися кілометрові черги з протилежного боку кордону. Водночас, мовляв, почалися інсинуації у соцмережах та ЗМІ щодо викривленого бачення ситуації. Так, до координатора Самооборони Майдану неодноразово телефонували, запитуючи, чи справді «Айдар» приїхав на митницю, щоб «збивати гроші».

«Ніякого «Айдару» на митниці немає. Є члени громадського формування Самооборона Майдану Волині. Є автомобіль з наклейкою «я підтримую «Айдар»», який належить члену Самооборони Ігорю Лапіну, який перебуває у Луцьку. Оскільки тут йому автомобіль не потрібен, його взяла наша група, яка у ньому міняється на Ягодині», – розповів Андрій Хведчак.

Варто нагадати,  на Ягодинській митниці  стояла машина з наклейкою “З нами Бог. Айдар. 24 батальйон” .

Тоді про те, що спільно з даішниками триває перевірка автівок на предмет контрабанди розповів самооборонівець Станіслав, який, втім, представився айдарівцем. Тоді ж речниця волинського УДАІ Інга Коваль не могла підтвердити факт спільного патрулювання даішників та громадських активістів.

Також, зі слів Андрія Хведчака, вчора один бізнесмен повідомив самооборонівцям, що митник з його автомобіля просив дати 50 доларів для «Айдару», представники якого, начебто, стоять неподалік. Цю ситуацію активіст назвав спробою створити викривлену суспільну думку стосовно завдань Самооборони та міліції під час операції з виявлення контрабанди. Він запевнив, що будь-хто може приїхати на митницю та стати поряд з постом ДАІ та Самооборони та поспостерігати за їхньою роботою. Він переконує, що, якби Самооборона насправді намагалася заробляти гроші на кордоні, то черг на кордоні не було б. Натомість, тривав би звичний трафік. На його думку, той, хто найголосніше звинувачує Самооборону та «Айдар» у вимаганні хабарів – зацікавлений у тому, щоб контрабанда йшла через кордон.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

19 Квітня, П’ятниця
18 Квітня, Четвер