<

Про розвиток туризму у Володимирі-Волинському: реалії та перспективи

Цей запис опубліковано більш як рік тому
01:17 | 14.05.2016 / Володимир, Новини / , /
Перегляди
1
/ коментарів 5

13-го травня в залі засідань Володимир-Волинської міської ради відбулося засідання координаційної ради з питань розвитку туризму. На ньому представники міських структурних підрозділів, депутати та громадські діячі обговорювали стан виконання програми розвитку туризму за останні місяці та перспективи цієї галузі в цілому.

Більшість із запланованих заходів та проектів було реалізовано, хоча варто зазначити, що кількісно та якісно вони практично не відрізняються від минулорічних. Ті самі ярмарки, пленери, виставки та нечисельні презентації. Такі заходи без сумніву потрібні, але як вони вплинули на розвиток туризму в місті, якщо в них не брали участь туристи? Залишимо це питання відкритим.

Хоча є й цікаві ідеї, що повинні розімкнути це коло одноманітності, яким оточені мешканці нашого одвічно перспективного міста. Це новий конкурс на міський логотип та слоган, із якого почнеться туристична ідентифікація міста, та конкурс “Смачна візитівка Володимира”. Останній полягає у визначенні найцікавішої, найоригінальнішої, а головне – найсмачнішої страви, яку повинні запропонувати місцеві заклади громадського харчування. У перспективі цю страву будуть рекламувати як міську “фішку”, що відіграє свою роль у комплексі заходів із приваблення туристів як з України, так і зі всього світу. Про умови участі у цих конкурсах та їх перебіг читайте на сторінках нашого видання згодом.

У розділі “Різне” учасники засідання пропонували на розгляд ради кілька ідей, які могли б привабити туристів до Володимира-Волинського. Так, Олена Кандиба запропонувала укріпити вали городища та встановити на них оглядовий майданчик. Ідея цікава та варта уваги, але директор історико-культурного заповідника “Стародавній Володимир” Володимир Пикалюк запевнив присутніх, що вона практично нездійсненна. Адже вали городища є історичною пам’яткою державного значення та будівництво на них заборонено законом.

Було ще кілька пропозицій стосовно розвитку туристичної галузі – це і створення інтерактивних об’єктів, і розвиток паркових зон міста. Їх не надто активно обговорювали, адже щодо жодної з них не написано ні проекту, ні кошторису, ні бодай плану, який би описував їх реалізацію. Це були просто озвучені з місця ідеї, які такими і залишаться, якщо не знайти фінансування та не взяти на себе відповідальність щодо втілення їх у життя.

DSCN9206
DSCN9210




коментарів: 5
  1. Володя, ти тлумак саганюковський, не про забудову йде мова а упорядковані сходинки та місце огляду зверху

  2. будівництво оглядового майданчика – це забудова, про упорядковання сходинок мови не було. це можна було б подати як реконструкцію, якби зберіглися старі зображення валів з вежами, але таких немає

  3. “….-Їх не надто активно обговорювали…” А знаєте чьо? Бо зібралася “братія” в основному старих бздунів, які до цього часу ніц так і не зробили.

  4. А під валами за бурсою де Русланчик хотів земельку під будівництво, можна будувати чи теж ні? Такі “охоронці” історичної спадщини тільки можуть бути тільки в нашому граді!

  5. Ви мені скажіть вкотре та рада засідає і який з неї толк? Це просто смішно.Називаєтья провели захід, поставили паличку про проведену роботу.Ви хочете і те іте і все на шарика.А дзуськи! Яке нах….туристичне місто? На що ж тут дивитися?Хто з тих ” засідателів” переймається особливо історичною спадщиною.Як взнав що директор заповідника тільки тому директор, що він чоловік папікової бувшої секретарки, яка теж вже пішла “на повишеніє” то просто ох….в від такої кадрової політики.Яка в того “директора” хоч освіта? Цирк!

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

24 Квітня, Середа