<

90% телефонних шахрайств – це дзвінки з місць позбавлення волі – екс-глава Лук’янівського СІЗО

Цей запис опубліковано більш як рік тому
17:47 | 11.09.2018 / Новини /
Перегляди
0
/ Коментарі відсутні

90% шахрайств, які здійснюються за допомогою мобільного телефону – справа рук ув’язнених, які перебувають в місцях позбавлення волі. Про це, спираючись на дані Національної поліції, розповів колишній начальник Лук’янівського СІЗО і екс-глава Державної пенітенціарної служби України Сергій Старенький.

Повідомляє видання Новое Время.

За його словами, це шахрайства різних видів. Наприклад, махінації з кредитними картками та банківськими рахунками, а також коли шахрай по телефону видає себе за чийогось “брата” або “сина”, який потрапив у біду, і дзвонить родичам цих людей, благаючи тих принести за нього викуп.

“У них [укладених] багато вільного часу, плюс, навіть якщо поліція захоче оперативно відреагувати на якийсь дзвінок, швидко його відстежити, вилучити телефон і затримати того, хто телефонував – це можливо де завгодно, але тільки не в колонії”, – пояснив Старенький.

Він також додав, що адміністрація в місцях позбавлення волі часто не дуже добре стежить за тим, чим займаються ув’язнені. До в’язниць зараз легко потрапляють мобільні телефони, які насправді є там забороненими предметами.

“У київському СІЗО за минулий рік вилучили тисячу мобільних телефонів. Це тільки те, що вилучили, тобто, насправді їх більше в рази. Я розумію, можна випадково пропустити один, два, ну, десять телефонів. Але тисячу? Це якби щодня туди привозили по три телефони”, – сказав Старенький.

За його словами, в тюрмах навіть з’явилися “смотрящие” за таким видом діяльності, як телефонне шахрайство – тобто авторитети, які контролюють той чи інший аспект тюремного життя. “Смотрящие”, наприклад, контролюють проституцію, наркотрафік, в колоніях є “контролери” за жіночим корпусом, за корпусом довічно ув’язнених тощо.

Нагадаємо, 7 вересня стало відомо про те, що з Лук’янівського СІЗО в Києві втік ув’язнений, засуджений за вбивство. Через дві доби чоловіка знайшли в підвалі СІЗО серед будівельного сміття.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

25 Квітня, Четвер
24 Квітня, Середа