<

90 нардепів-мільйонерів отримали компенсацію на оренду житла з держбюджету

Цей запис опубліковано більш як рік тому
08:22 | 5.02.2022 / Новини / , /
Перегляди
533
/ 1 коментар

90 нардепів-мільйонерів отримали компенсацію на оренду житла за минулий рік, 65 з них – зі «Слуги народу», повідомили у Комітеті виборців України.

За даними активістів, на кожного у середньому виділяли по 20 тисяч гривень щомісяця, – пише Новое время.

Серед тих, хто отримав компенсацію, була низка депутатів-мультимільйонерів. Приміром, бюджетну компенсацію отримав народний депутат Остап Шипайло (підприємець задекларував 22 млн грн, №120 у виборчому списку «Слуги народу»). Також орендував житло за бюджетні кошти Олександр Трухін, який став фігурантом скандалу про участь у ДТП (задекларував 20 млн грн).

Також отримували бюджетну компенсацію члени монобільшості Степан ЧернявськийПавло ПавлішДмитро СоломчукКостянтин КасайЄвген ПивоваровІгор НегулевськийАртем КунаєвОлександр СалійчукІгор ФрісМаксим Ткаченко, які задекларували 8-11 млн грн грошових активів.

У списку найбагатших депутатів, які скористалися бюджетними коштами, – позафракційні Олег Воронько (задекларував 129 млн грн), Євген Яковенко (54 млн грн) та Муса Магомедов (39 млн грн).

«70% депутатів, які орендують житло за кошти платників податків, мають достатньо фінансових можливостей, щоб самостійно винаймати житло. Розмір депутатської зарплати дозволяє покрити витрати на оренду квартири в Києві. Однак, незважаючи на наявність можливостей, депутати продовжують отримувати компенсацію з бюджету, яку сприймають як своєрідний депутатський бонус», – пояснив глава КВУ Олексій Кошель




один коментар

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

25 Квітня, Четвер