<

9 років в’язниці отримав обвинувачений у викраденні активістів Євромайдану Олександр Волков

Цей запис опубліковано більш як рік тому
09:19 | 17.04.2021 / Новини / , , /
Перегляди
4
/ 1 коментар

Бориспільський міськрайонний суд засудив до 9 років позбавлення волі Олександра Волкова, обвинуваченого у викраденні та вбивстві Юрія Вербицького і викраденні Ігоря Луценка під час подій Євромайдану.

Як передає Українська правда, про це повідомив у фейсбуці потерпілий у справі Ігор Луценко.

За словами Луценка, Волкова визнали винними у катуванні, викраденні та протидії мирним зібранням. Прокуратура висувала також звинувачення у вбивстві і створенні організованого злочинного угруповання, але це суд не підтримав.

«Це – рішення першої інстанції, і вступить в силу не раніше, ніж відбудеться розгляд у апеляції. Це підсумок трирічного судового процесу, виснажливого і часом дуже неспокійного. Нагадую, що у цій справі в СІЗО нині ще 3 людини, крім них, під судом один очно, інших два – заочно. Більшість викрадачів, а особливо з організаторів і спонсорів цього злочину, зараз ховає у себе Росія», – сказав Ігор Луценко.

Нагадаємо, у січні 2014 року у період Євромайдану Ігор Луценко і Юрій Вербицький були викрадені невідомими з території Олександрівської лікарні і вивезені за місто. Після тортур їх кинули в лісі. Вербицький від отриманих травм помер.

У МВС заявляли, що активні учасники викрадення Луценка і Вербицького переховуються від правосуддя у Криму, а безпосередній керівник викрадення – громадянин Неживов.

Бізнесмена Олександра Волкова затримали і помістили під варту за підозрою в причетності до викрадення євромайданівців у кінці липня 2017 року.

У березні 2020 року поліція затримала ще одного підозрюваного у справі викрадення та катування нардепа Ігоря Луценка та вбивства активіста Євромайдану Юрія Вербицького в січні 2014 року.




один коментар

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

23 Квітня, Вівторок