<

У Києві попрощалися з загиблим Героєм України «Да Вінчі»

Цей запис опубліковано більш як рік тому
17:38 | 10.03.2023 / Новини / , , /
Перегляди
393
/ Коментарі відсутні

У Михайлівському соборі в Києві відбулася церемонія прощання з полеглим Героєм України, командиром спецпідрозділу «Вовки Да Вінчі» Дмитром Коцюбайлом (позивний «Да Вінчі»).

Про це пише Громадське.

На прощання з загиблим бійцем прийшли сотні людей.

Прощання з «Да Вінчі» також відвідали президент України Володимир Зеленський та прем’єр-міністерка Фінляндії Санна Марін, яка приїхала до Києва.Зеленський передав матері бійця Оксані Коцюбайло відзнаку «Хрест бойових заслуг», якою посмертно удостоєно її сина.

Після панахиди в Михайлівському соборі процесія вирушила на Майдан Незалежності.

У прощанні на Майдані Незалежності взяли участь головнокомандувач ЗСУ Валерій Залужний, міністр оборони Олексій Резніков та його заступник, генерал-лейтенант Олександр Павлюк, очільник Головного управління розвідки Кирило Буданов.

Напередодні, 9 березня, прощання з «Да Вінчі» відбулося в селі Бовшів Івано-Франківської області. У Бовшеві та в багатьох селах поблизу люди масово виходили на дорогу, ставали на коліна, проводжаючи загиблого «Да Вінчі».

Більше про «Да Вінчі»

Дмитро Коцюбайло (позивний «Да Вінчі») був командиром 1-го окремого механізованого батальйону Сухопутних військ ЗСУ «Вовки Да Вінчі».

Він брав участь у Революції гідності, а 2014 року пішов захищати Україну як військовий. Тоді Дмитру було лише 18 років. У 2014-му отримав важке поранення в Донецькій області, але після одужання одразу повернувся на фронт.

2021 року «Да Вінчі» отримав звання Героя України, ставши наймолодшим командиром і першим добровольцем, якому надали це звання прижиттєво.

«Да Вінчі» загинув 7 березня 2023 року під час бойових дій у Бахмуті.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

29 Березня, П’ятниця
28 Березня, Четвер