<

70 протоколів за порушення каратину скерували до судів у Волинській області

Цей запис опубліковано більш як рік тому
19:59 | 9.04.2020 / Новини / , , /
Перегляди
1
/ коментарів 5

9-го квітня у режимі відеоконференцзв’язку під головуванням прокурора Волині Тараса Безрукого відбулася координаційна нарада керівників правоохоронних органів області, на якій обговорили стан протидії правопорушенням у сфері запобігання виникненню і поширенню коронавірусної хвороби.

З початку введення карантину працівники поліції за порушення його правил склали 70 протоколів, які скерували до судів області, – повідомляє пресслужба прокуратури області.

Під час наради стало відомо, що спільними зусиллями вдалось забезпечити оперативне та ефективне виконання рішень Кабінету Міністрів України в частині заборони вивезення за межі України медичних масок та інших засобів захисту.

Лише упродовж березня 2020-го року припинено та вже розслідуються дві спроби переміщення через митний кордон України товарів протиепідемічного призначення. Митний та прикордонний контроль за протиправним переміщення засобів захисту й лікарських засобів через державний кордон буде ще більше посилено.

“Забезпечуючи, з одного боку, належне виконання карантинних заходів, не можна допускати безпідставних порушень прав та законних інтересів як громадян, так і суб’єктів господарювання”, – зазначили в повідомленні.

При цьому діяльність підпільних цехів та розповсюджувачів фальсифікованої продукції, які користаються ажіотажем і панікою, наражаючи життя людей на небезпеку – має бути припинена, як це уже відбулося у Ківерцівському районі, де виявлено та вилучено понад 1000 літрів незаконно виготовленого із фальсифікованого спирту антисептику.

“У пріоритеті спільної правоохоронної діяльності – протидія та недопущення розкрадання й привласнення розпорядниками як бюджетних, так і благодійних коштів, виділених та зібраних на закупівлі медичних товарів та засобів захисту.

Особливої уваги потребують питання контролю якості ліків та товарів медичного призначення, попередження їх штучного дефіциту, необґрунтованого зростання цін”, – йдеться в повідомленні.

Зважаючи, що на сьогодні більше половини (53%, або 20 з 38) інфікованих в області осіб – медики, в рамках вже розпочатого досудового розслідування буде надано правову оцінку й діям посадовців установ охорони здоров’я регіону в частині повноти вжитих ними протиепідемічних та карантинних заходів при виявленні особи, хворої на коронавірус.

“У людей повинно сформуватися власне переконання у необхідності дотримання карантинних обмежень та розуміння того, що саме від цього залежить їх тривалість,” – наголосив Тарас Безрукий, завершуючи засідання.

За підсумками наради керівниками правоохоронних органів Волині узгоджено низку додаткових заходів задля протидії правопорушенням у сфері запобігання виникненню і поширенню коронавірусної хвороби в області.

Фото ілюстративне




коментарів: 5
  1. 70 протоколів я вам складу за півгодини на Ковельській. Показуха і відмазка.

  2. Вдалось забезпечити оперативне та ефективне виконання рішень Кабінету Міністрів України,- вже і прокуратура виконує рішення КАБМІНУ. О це країна, кабмін змінюють через кожні три місяці, а рішення виконують усі, якщо це проти прав і свобод людей.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

29 Березня, П’ятниця
28 Березня, Четвер