<

7 правил користування смартфоном: поради від «КПІ-СЕРВІС»

Цей запис опубліковано більш як рік тому
10:29 | 1.02.2020 / Новини / /
Перегляди
244
/ коментарів 5

Щоб досягти повної концентрації на завданні, людському мозку потрібно 23 хвилини. У середньому ми перевіряємо смартфон 80 разів на день і витрачаємо на це 2‒3 години. Тобто про глибоку концентрацію не може бути й… о, дивіться, літачок полетів!

Інтернет-видання «БУГ» разом із партнерами «КПІ Сервіс» підготувало статтю, яка допоможе вам ефективніше розподіляти час на роботі та краще відпочивати вдома.

Безперервні прокрутка і перевірка сповіщень погіршують пам’ять, концентрацію, логічне мислення та емоційний інтелект. Але є кілька правил, які допомагають тримати фокус і бережуть «неокортекс » від постійних «стусанів».

1. Вимкніть сповіщення. Особливо соцмережі та месенджери. Це зграя маленьких піраній, які з насолодою пожирають увагу. Навіть коли ми їх не перевіряємо, а телефон просто лежить поруч і “пушить” сповіщення, наш мозок відволікається. Тут спрацьовує FOMO — страх пропустити щось важливе. Але в екстрених ситуаціях люди дзвонять, а не пишуть. Достатньо перевіряти повідомлення раз на 2‒3 години. Зі сповіщень лишіть найбільш важливі та функціональні: фінансові, таксі та календар.

 2. Залиште тільки потрібні додатки.  Лише ті, функції яких не можна замінити “десктопом”.

Освітні додатки — штука наче крута, але, насправді, незручна. На навчання за смартфоном не витратиш достатньо часу — погано для зору та спини. Не досягнеш глибокої концентрації, просто згаєш час. Тому для навчання використовуйте ноутбук, кіндл або книжку.

І, звісно, жодних ігор. Це “Годзіли”, які зжирають час та отуплюють мозок.

3. Зробіть лише один екран, розбитий на теки. Принцип: будь-який додаток можна знайти за два кліки. Так зменшується час на пошук додатку — все під рукою. Найбільш використовувані додатки (їх щонайбільше шість) винесіть на екран.

4. Установіть нічний режим (він є в налаштуваннях екрана). Це зменшує кількість білого та синього світла від смартфона, яке негативно впливає на сон.

5. Під час роботи ховайте смартфон, бо коли він у полі зору, є підсвідоме бажання його перевірити.

6. Не заходьте в соцмережі вранці. За ніч навряд станеться щось важливе. А от якщо після пробудження «зарубатись» у переписку чи перегляд сповіщень, можна згаяти найбільш продуктивну частину дня.

7. На вихідних витрачайте на смартфон мінімум часу. Мозку потрібно відпочити від «обстрілу інформацією».

Якщо у вас є свої лайфхаки, які структурують поводження зі смартфоном, — пишіть у коментарях.




коментарів: 5
  1. Що про смартфон, що про компютер… Поради такі, що не хотів би до них звертатись.. Реклама? Та це антиреклама… Або придумали дурні текст

    • Шановний Олег. Вибачте, що вас не влаштували наші поради. Напишіть, що вам було б цікаво прочитати і у наступному матеріалі ми врахуємо усі ваші побажання.

  2. Наприклад я зовсім не користуюсь смартфоном чи якимось іншим ґаджетом з доступом до інтернету.

    Як на мене, то краще б КПІ витратив час на розробку ядерної зброї, шоб нас в світі поважали, а не на написання залякувальних статей про страшні смартфони з несинітними аргументами типу “За ніч навряд станеться щось важливе”.
    КПІ, ідіть в КПУ!

    • А пост на друкарській машинці писав? Люди без доступу до інтернету новини на інтернет ресурсах не читають)

  3. Видалили коментар по якій причині:) що телефон можуть с314ии на роботі коли його тримати десь далеко від кишені? Так це ж дійсно потрібна порада!)

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

28 Березня, Четвер