<

500 обідів на день: як працює Благодійна їдальня у Нововолинську в умовах воєнного стану

Цей запис опубліковано більш як рік тому
21:18 | 17.05.2022 / Новини, Нововолинськ / , /
Перегляди
1684
/ коментарі 2

Щоденно волонтери у приміщенні Благодійної їдальні годують гарячими обідами нужденних. Донедавна сюди приходили лише поодинокі старенькі бабці. Сьогодні ж поїсти навідуються також переселенці та волонтери, які кожної доби працюють на користь держави.

Як розповіли БУГу у Благодійній їдальні, кухарі готують близько 500 обідів на день. Для нужденних та гостів міста, які покинули свої домівки з найнеобхіднішими речами, також діє пункт одягу.

У досить важкі часи чимало людей потребують допомоги, тому кожен може долучитись до цього. Зараз їдальні необхідні: літній одяг, овочі (морква, цибуля) та консервації.

Нагадаємо, ідея відновлення роботи їдальні належить Марині Єлеві. Вона зібрала команду однодумців та волонтерів, які радо допомагали їй втілити задумане.

Робота Благодійної їдальні триває у будні дні, волонтери та кухарі готують їсти з 9-ї до 17-ї години. Обіди роздаються включно до 16:00, тому скуштувати гарячі страви тут можуть усі, хто належить до вразливої категорії населення (переселенці, одинокі пенсіонери та інші).

У приміщенні також стоїть кавовий апарат. Кожен охочий може випити гарячого напою, а будь-яку суму – віддати на збір бронежилетів для військових.

Благодійна їдальня «Карітас-Волинь» тісно співпрацює з організацією «Укриття». На базі МНВК волонтери ліплять вареники та допомагають готувати страви для заморожування.

Необхідні продукти та речі можна надати в приміщення осередку суспільної служби на мікрорайоні Шахтарському, 36.




коментарів: 2

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

26 Квітня, П’ятниця
25 Квітня, Четвер