<

5 грудня – Міжнародний день волонтера

Цей запис опубліковано більш як рік тому
11:51 | 5.12.2014 / Новини /
Перегляди
2
/ Коментарі відсутні

Щорічно, починаючи із 1985 року, 5 грудня відзначають Міжнародний день волонтера.

Ініціатива належала Генеральній Асамблея ООН, яка  запропонувала урядам відзначати саме цей день, як день добровольця. Згідно статистичних даних, оприлюднених Організацією Об’єднаних Націй, по всьому світові нараховується близько 140 мільйонів волонтерів, що допомагають на безоплатній основі всім людям, які цього потребують.

Волонтерство в Україні з’явилося на початку 90-х минулого століття, а офіційно його визнано Постановою Кабінету Міністрів України від 10 грудня 2003 р., якою також затверджено «Положення про волонтерську діяльність у сфері надання соціальних послуг».

Сьогодні, як ніколи в Україні, активізувався волонтерський рух, і причина цьому сумна – неоголошена війна!  “Хто як не ми- коли як не сьогодні” – , з такими гаслами сотні українців стали на шлях безкорисливої допомоги. Більшість з наших громадян переконані, що якби не волонтери, наслідки від війни були б набагато глобальнішими.

Указом Президента України, цього року будуть нагороджені державними нагородами України з нагоди Міжнародного Дня волонтера найактивніші громадяни, які зробили вагомий внесок у розвиток волонтерського руху та зміцнення обороноздатності та безпеки Української. Про це дізнаємось на сайті Президента України.

Віємо всіх волонтерів і дякуємо за їхню працю!




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

19 Квітня, П’ятниця