<

Хотіла додому, щоб погратися з котиком: в Одеській області першокласниця повідомила поліцію про замінування школи

Цей запис опубліковано більш як рік тому
03:43 | 18.12.2020 / Новини / , , , /
Перегляди
464
/ Коментарі відсутні

16-грудня до поліцейського відділення Суворовського району Одеси надійшло повідомлення про загрозу вибуху в школі. Поліцейські евакуювали 440 людей, перевірили будівлю школи та прилеглу територію в Суворовському районі міста.

Про це інформує пресслужба поліції Одеської області, – передає освітній портал “Всеосвіта”.

Під час розслідування, розпочатого за ч. 1 ст. 259 Кримінального кодексу України, правоохоронці встановили, що на спецлінію «102» телефонувала 6-річна учениця першого класу. Свій вчинок дитина пояснила бажанням скоріше піти додому та побавитись з котиком.

З дівчинкою поспілкувалися співробітники ювенальної превенції. Вони пояснили дитині, що її необдуманий вчинок призвів до зриву освітнього процесу в усій школі та змусив кілька екстрених служб займатися уявною проблемою, коли, можливо, у той час хтось реально потребував їхньої допомоги. 

Поліцейські попросили дівчинку більше не викликати жартома ні поліцію, ні рятувальників, ні лікарів, адже такі дії караються законом і в такому разі, поки вона ще маленька, за них доведеться понести покарання її батькам за ст. 184 КУпАП:

Ухилення батьків або осіб, які їх замінюють, від виконання передбачених законодавством обов’язків щодо забезпечення необхідних умов життя, навчання та виховання неповнолітніх дітей, тягне за собою попередження або накладення штрафу від п’ятдесяти до ста неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

28 Березня, Четвер