<

48-річний лучанин випав з вікна третього поверху

Цей запис опубліковано більш як рік тому
15:45 | 22.02.2022 / Новини / , /
Перегляди
358
/ 1 коментар

20-го лютого 48-річний лучанин випав з вікна третього поверху у під’їзді багатоповерхівки. Чоловік спершу скотився зі сходів, а тоді впав на дашок під’їзду.

Нині чоловік із численними травмами перебуває у реанімації міської лікарні, про це Суспільному розповів керівник групи рятувальних робіт ДСНС Андрій Павлович.

Як розповів керівник групи рятувальників, повідомлення про падіння чоловіка з вікна отримали 20-го лютого орієнтовно о 18:00. На місці крім рятувальників також працювали медики, які не могли самостійно дістати травмованого з даху під’їзду.

“Там висота, треба було якось дістатись до нього, підлізти. Розклали дану платформу і так його дістали. Наклали комірець, поклали на рятувальні ноші, прив’язали і тоді спустили на низ і передали медикам”, – розповів Андрій Павлович.

Як зазначає керівник, під час рятувальної операції чоловік увесь час був при тямі.

Зі слів інспектора Луцького районного управління поліції Ігоря Лівошука, попередньо поліцейські встановили, що чоловік випав з вікна під’їзду із власної необережності. Відомості про те, що трапилося, до єдиного реєстру досудових розслідувань не вносили. Чоловіка опитають, коли його стан поліпшиться.

Наразі чоловік – у реанімації міської клінічної лікарні. Лікар-анестезіолог Ростислав Сенів говорить, що чоловік у важкому стані.

“Він зараз при свідомості, але обставин травми не пам’ятає.В нього є політравма, забій головного мозку, закрита черепно-мозкова травма, перелом кісток тазу”, – розповів медик.

Біля палати інтенсивної терапії – родичі чоловіка. Кажуть, що як усе було – не знають, лише розповіли, що 48-річний лучанин не живе у цьому під’їзді.

Зі слів рятувальника Андрія Павловича, захисні решітки в таких будинках мають бути встановлені.

“В житлових будинках мають бути якісь обмежувальні пристрої, тому що будь-яка людина може спотикнутися на тій сходовій клітці, розбити вікно і впасти так само”, – сказав керівник групи рятувальних робіт.

Вікно сходової клітки, з якого випав чоловік, не захищене металевою решіткою. Як розповіла Суспільному жителька будинку Лідія Корень, раніше решітки були на усіх вікнах.

“Їх на металолом, видно, познімали”, – каже жінка.

Захист зберігся на сходових клітинах у сусідньому під’їзді будинку.

“Ідеш, думаєш: не дай, Боже, дітки бігають чи що – це дуже небезпечно, що там немає нічого”, – додає мешканка будинку, де чоловік випав з вікна.

Зі слів директора житлово-комунального підприємства № 2, яке обслуговує будинок на Дружби народів, 1 Миколи Романюка, жителі багатоповерхівки не зверталися до комунальників через відсутність захисних решіток.

“Трошки треба бути обачнішими в тому місці. По проєкту там загороджень як таких немає. На всіх під’їздах, якщо ви там були, бачили, зі сходової клітинки такого немає”, – сказав керівник житлово-комунального господарства № 2.

Читайте також: [ОНОВЛЕНО] Помер у лікарні: у Володимирі з вікна багатоповерхівки випав хлопець.




один коментар
  1. Якийсь п’яний архітектор або воярист розробляв план таких будинків. Чого вікна на зробити вище?

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

29 Березня, П’ятниця
28 Березня, Четвер