<

478 волинських юнаків мають піти в армію: чи заберуть нещеплених

Цей запис опубліковано більш як рік тому
15:11 | 3.10.2021 / Новини / /
Перегляди
568
/ 1 коментар

З 1-го жовтня на Волині, як і в Україні, стартував осінній призов до Збройних сил.

«На строкову військову службу планують призвати 478 чоловіків», – розповів Суспільному заступник обласного військового комісара Юрій Кучер.

Призовна кампанія триватиме три місяці та закінчиться 30 грудня.

Як розповів голова обласної військово-лікарської комісії Анатолій Рудь, медики за пів дня оглянули понад 18 призовників. «Всі юнаки виявилися придатними до військової служби», – говорить військовий.

Зі слів медика, не всі призовники мають щеплення проти коронавірусу. «Хто не вакцинований, то будуть щеплювати вже по прибуттю в ті чи інші військові частини», – наголошує Анатолій Рудь.

Призовна кампанія в армію триватиме три місяці та закінчиться 30 грудня.

Перед відправкою до війська усіх призовники пройдуть тестування на наявність COVID-19.

Один з тих, хто пройшов медичну комісію. Говорить: рідні не хочуть, щоб хлопець служив. «Я дуже хочу попасти у десантно-штурмові війська, у мене там друзі служать», – розповів призовник.

Роман Дикса розповів Суспільному, що в майбутньому планує пов’язати своє життя з військовою справою і чекав на повістку в армію.

 «У мене родичі служили і я хочу. Це зараз престижно. Я йду на службу та хочу підписувати контракт, бо у мене двоє родичів служать і я хочу з ними разом», – каже хлопець. Додає: мріє служити на Луцькому аеродромі.

«Я дуже хочу попасти у десантно-штурмові війська, у мене там друзі служать», – розповів призовник.

Як розповів Юрій Кучер, з наступного тижня призовників будуть відправляти у різні війська: Збройні сили України, сухопутні війська, високомобільні, десантно-штормові війська, повітряні сили, Національну гвардію, прикордонні війська і в державну спеціальну службу транспорту.

Зі слів заступника комісара, до бойових завдань військовослужбовців військової строкової служби не залучають. Призовники, які не мають вищої освіти, служитимуть 18-ть місяців, решта – один рік.




один коментар

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

19 Квітня, П’ятниця