<

45% українців визнають воїнів УПА борцями на незалежність

Цей запис опубліковано більш як рік тому
03:39 | 11.10.2018 / Новини /
Перегляди
8
/ коментарів 5

Майже половина українців підтримує ідею визнання ОУН-УПА учасниками боротьби за державну незалежність України.

Ідею визнання ОУН-УПА учасниками боротьби за державну незалежність України підтримує майже половина українців (45%), у той же час протилежну думку мають 33%, не змогли відповісти – 23%. Про це свідчать результати опитування, проведеного Соціологічною групою «Рейтинг» у вересні-жовтні, – пише Zaxid.net.

За даними соціологів, з початку досліджень у 2010 році рівень підтримки цієї ініціативи зріс у два з половиною рази.

При цьому найбільше тих, хто підтримує визнання ОУН-УПА, – на заході України (80%). У центрі таких респондентів 45%. Тих, хто дотримується протилежної думки, найбільше серед жителів півдня і сходу (відповідно 52% і 46%). Відносно більше тих, хто підтримують ідею визнання ОУН-УПА, серед чоловіків, більш забезпечених і осіб з високим рівнем освіти.

«Половина опитаних (51%) згодні з тезою про те, що під час Другої світової війни воїни ОУН-УПА захищали свою батьківщину. Рівень підтримки останньої тези такий же, як і в минулому році (порівняно з 2012 роком зріс у 1,5 рази)», – свідчать дані соцдослідження.

Окрім того, половина респондентів (56%) позитивно сприймає ідею примирення солдатів Радянської армії та ОУН-УПА. 22% висловили протилежну думку, ще 23% не визначилися з відповіддю.

Зазначається, що опитування було проведене 27 вересня – 4 жовтня серед 2000 респондентів по всій Україні за винятком непідконтрольних територій Криму і Донбасу. Помилка репрезентативності дослідження становить не більше 2,2%.




коментарів: 5
  1. підтримую бандеро-комсомольця і пропоную продовжити боротьбу проти МВФ-окупантів і їх гаутляйтера пеці ! хоча пецю можна залишити на другий срок, хай дорозвалюе шо ще залишилось від совка

  2. Націоналісти -це єдина сила ,яку можна назвати патріотами Украіни ,а не владу яка 25 років оббирає неньку ,і нема різниці ,чи Пеця ,чи Юля ,чи Регіонала ,все це нечисть, думає тільки про себе ,а держава ім потрібна як кормушка .

  3. Якщо націоналісти здатні будувати,сіяти,працювати в лаві,повертати до життя заводи,шахти,фабрики,давати людям робочі місця на цих же підприємствах а не на смердячих гуманітарках чи базарах,то люди двома руками будуть за таких Націоналістів. А поки що, на жаль, багато з таких патріотів чи націоналістів здатні бити вікна,гадити,зносити і руйнувати те,що інші будували, а коли прийде повістка з воєнкомата-по щурячому ховатись чи тікати до поляків або росіян. Отак-то пан rei.

  4. та їм клятий путін заважає… клятим комунякам в оточені ворогів нічого не заважало, а тут таке горе – путін…

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

29 Березня, П’ятниця
28 Березня, Четвер