<

40 шкіл закрили у Волинській області

Цей запис опубліковано більш як рік тому
16:43 | 11.10.2016 / Новини /
Перегляди
0
/ 1 коментар

Станом на кінець вересня цього року в області реорганізовано 64 загальноосвітні навчальні заклади.

Таку інформацію надала Волинська обласна державна адміністрація на депутатський запит голови фракції «Українського об’єднання патріотів – УКРОП» у Волинській обласній раді Вячеслава Рубльова, – пишуть Відомості.

Зокрема, станом на кінець вересня цього року, в області реорганізовано 64 загальноосвітні навчальні заклади. З них: закрито – 10 шкіл І ступеня, призупинено діяльність – 26-ти ЗОШ І ступеня та чотирьох ЗОШ І-ІІ ступенів, реорганізовано шляхом пониження ступеня двох ЗОШ І-ІІІ ступенів та трьох ЗОШ І-ІІ ступенів, створено 4 опорні школи, в складі яких 15 філій.

Найбільше шкіл закрили у Рожищенському (6), Горохівському (5) та Турійському районах (4).

Зауважимо, що депутати від УКРОПу всіх рівнів рад не дозволили оптимізувати шляхом закриття 12 шкіл на Волині. Група народних депутатів-представників «Українського об’єднання патріотів – УКРОП» зареєструвала у Верховній Раді проект закону №5154, яким пропонується скасувати обмеження на фінансування загальноосвітніх навчальних закладів за рахунок освітньої субвенції.

Проект закону внесений до парламенту за підписами народних депутатів Тараса Батенка, Ірини Констанкевич, Віктора Шевченка, Олександра Дубініна, Віталія Купрія, Валентина Дідича та Олександра Шевченка. Обґрунтовуючи необхідність ухвалення проекту закону, депутати наголошують, що припинення з 1 вересня цього року фінансування малокомплектних середніх шкіл (з кількістю учнів менше 25-ти) за рахунок освітньої субвенції порушує гарантоване Конституцією України право на освіту дітей, що проживають у сільській місцевості. За даними укропівців, 65% шкіл в Україні – це сільські школи, в яких навчається третина маленьких українців.

На Волині з метою збереження шкіл 3 загальноосвітні навчальні заклади переведені на фінансування з районних бюджетів. Це ЗОШ І-ІІ ступенів с.Мислини (23 учні, Горохівський район, школа села Щитинська Воля (19 учнів, Ратнівський район) та школа села Луків (17 учнів, Рожищенський район).




один коментар

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

29 Березня, П’ятниця
28 Березня, Четвер