<

Путін звинуватив Польщу у розв’язанні Другої світової війни та підтримці Гітлера

Цей запис опубліковано більш як рік тому
08:36 | 26.12.2019 / Новини / , , /
Перегляди
2
/ коментарі 2

Президент Росії під час виступу на розширеній колегії Міноборони Росії та зустрічі з керівництвом Держдуми звинуватив Польщу у розв’язанні Другої світової війни та підтримці лідера нацистської Німеччини Адольфа Гітлера.

Про це інформує Hromadske.

На колегії Міноборони Путін прокоментував резолюцію Європейського парламенту, ухвалену 17-го вересня, у якій йдеться, що за початок Другої світової війни відповідальні й нацистська Німеччина, і Радянський Союз.

“Так, пакт Молотова-Ріббентропа, так, він був підписаний… І там був секретний так званий договір про розподіл сфер впливу. А чим займалися європейські країни до цього? Рівно тим же самим! Все зробили те ж саме!” — сказав Путін під час виступу.

Він звинуватив Польщу у тому, що вона вступила у змову з Гітлером.

“Прямо це видно з документів, з архівних документів! Ще питання, були там якісь секретні додатки або не були, — це неважливо! Важливо, як вони діяли. Діяли точно в змові!” — заявив Путін і додав, що на Мюнхенській конференції Гітлер прямо представляв інтереси Польщі, частково — Угорщини.

На думку президента Росії, у 1938 році посол Польщі в Німеччині підтримував вислання євреїв в Африку.

Раніше, міністерство закордонних справ Польщі звинуватило президента Росії Володимира Путіна в спотворенні передісторії щодо початку Другої світової війни.

Дипломати заявили, що російська влада у своїх заявах посилається на “пропаганду сталінського режиму, яку засудив радянський лідер Микита Хрущов”.

1-го вересня 1939 року нацистська Німеччина почала збройну агресію проти Польщі.

17-го вересня, згідно з домовленостями між тоталітарними режимами, на Польщу напали радянські війська, порушивши положення “Пакту про ненапад” 1932 року.

28-го вересня 1939 року Радянський Союз та Третій рейх підписали ще одну угоду “Про межі і дружбу”, якою поділили Польщу між собою.

Загалом за оцінками істориків, Польща у Другій світовій війні втратила 425 тисяч військових і понад 5,5 мільйона цивільних. Радянські репресії у період між 1939 і 1945 роками забрали життя 566 тисяч осіб — стільки людей були заарештовані, депортовані та вбиті.




коментарів: 2
    • якби пшеки меньше звизділи, то може й не пролунало б.. не треба було напрошуватися

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

29 Березня, П’ятниця
28 Березня, Четвер