<

РНБО прийняла сценарій реінтеграції Донбасу

Цей запис опубліковано більш як рік тому
20:08 | 7.12.2019 / Новини / , /
Перегляди
1
/ Коментарі відсутні

На закритому засіданні РНБО 7-го грудня під головуванням Володимира Зеленського був затверджений один із сценаріїв реінтеграції Донбасу. Він передбачає повернення окупованих територій Донецької та Луганської областей до складу України.

Про це розповів секретар РНБО Олексій Данілов за підсумками засідання Ради нацбезпеки, – передає Українська Правда.

“7-го грудня на засіданні РНБО було прийнято один із сценаріїв, який буде втілюватися в життя як основний на даний час”, – Олексій Данілов.

“Ключові моменти, які сьогодні є в порядку денному, – це вже похідні від, скажімо так, визначених сценаріїв”, – вказав він.

Секретар РНБО нагадав, що Україна хоче повернути своїх полонених, які перебувають на території РФ, в окупованому Криму та на окупованій частині Донбасу.

Данілов розповів, що Україна хоче припинити вогонь на Донбасі. За його словами, третім питанням, яке зараз розглядається, є повернення Україні контролю над кордоном, а потім – проведення місцевих виборів в ОРДЛО.

При цьому він підкреслив, що ті п’ять можливих сценаріїв реінтеграції тимчасово окупованих територій Донецької і Луганської областей, які були затверджені 3-го грудня на нараді у президента, поки є закритими.

“Варіанти є на будь-який випадок: якщо ми домовимося, якщо ми домовимося частково, якщо ми домовимося повністю. На будь-який випадок у нас є п’ять наших варіантів. Всі органи центральної влади, Збройні сили, всі спеціалізовані органи готові до будь-якого сценарію”, – розповів Олексій Данілов.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

29 Березня, П’ятниця
28 Березня, Четвер