<

Стартувала операція «Новорічна ялинка» у Волинській області: попереджають про штрафи

Цей запис опубліковано більш як рік тому
02:37 | 7.12.2019 / Новини / , , /
Перегляди
31
/ Коментарі відсутні

З метою охорони лісів у передноворічний період у Волинській області стартувала операція «Новорічна ялинка». За незаконну порубку – накладення штрафу від 510 до 1020 гривень на громадян і від 2550 до 5100 гривень – на посадових осіб.

Про це повідомляє Державна екологічна інспекція у Волинській області, – передає Конкурент.

Волинян попереджають: за незаконну порубку і пошкодження хвойних дерев, їх перевезення, зберігання, а також за порушення порядку реалізації новорічних ялинок настає адміністративна відповідальність, а в окремих випадках – кримінальна.

Окрім штрафних санкцій, порушник має відшкодувати завдану шкоду, розмір якої за незаконне вирубування або пошкодження до ступеня припинення росту хвойних дерев в грудні – січні збільшено в 3 рази, а в населених пунктах – в 4 рази.

Відповідно до статті 246 Кримінального кодексу України, кримінальна відповідальність настає, коли розмір шкоди перевищує 20 тис. грн або при здійсненні правопорушення у заповідниках, на територіях чи об’єктах природно-заповідного фонду та в інших особливо охоронюваних лісах.

У разі виявлення фактів незаконних порубок хвойних дерев або їх реалізації  повідомляти на телефон “Гарячої лінії” за номером: (0332) 72-33-96.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

19 Квітня, П’ятниця