<

У 2018-му році від кору померло 140 тисяч осіб у світі, в основному діти

Цей запис опубліковано більш як рік тому
01:25 | 7.12.2019 / Новини / , , /
Перегляди
0
/ Коментарі відсутні

У 2018-му році на кір захворіло 10 мільйонів осіб, 140 тисяч із яких померло. Більшу частину становили діти до п’яти років, які не були вакциновані. Україна входила до списку країн з найбільшою кількістю захворювань.

Про це повідомляє Reuters з посиланням на дані ВООЗ, – передає ZN,UA.

“Той факт, що діти помирають від хвороби, якій легко запобігти за допомогою щеплення, обурює і є колективним провалом у сфері захисту найбільш вразливих частин населення”, – сказав гендиректор ВООЗ Тедрос Аданом Гебреїсус.

За даними ВООЗ, показники 2019-го року будуть ще страшнішими. За попередніми підрахунками, кількість хворих на кір у листопаді 2019-го року була втричі більшою, ніж у листопаді минулого.

У 2019 році в США зафіксували найвищу захворюваність на кір за останні 25 років. Чотири європейські країни – Албанія, Чехія, Греція і Велика Британія – в 2018-му році втратили свій статус “вільних від кору”.

Найбільша кількість захворювань 2018-го року була в Україні, Ліберії, Демократичній республіці Конго, Мадагаскарі та Сомалі. На ці країни припала половина з усієї кількості випадків захворювання на кір у світі.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

18 Квітня, Четвер
17 Квітня, Середа