<

Пожежа в Одеському коледжі: 2 загиблих, 13 розшукують 29 травмованих

Цей запис опубліковано більш як рік тому
23:53 | 5.12.2019 / Новини / , , /
Перегляди
5
/ Коментарі відсутні

В Одесі 4-го грудня загорівся коледж, що розташований на вулиці Троїцькій, 25. Займання сталося на третьому поверсі шестиповерхового навчального корпусу. Вогонь забрав життя однієї 17-річної учениці. У лікарнях міста перебуває 26 осіб.

ТСН зібрала матеріали про масштабну пожежу в одеському навчальному закладі..

За інформацією Національної поліції, залишається невідомо місцеперебування 13 осіб.

Що сталося на Троїцькій в Одесі

Повідомлення про пожежу в місцевому коледжі надійшла до ДСНС 4-го грудня, о 10:12. Коли сталася пожежа, у коледжі була друга пара. Усередині перебувало близько 400 людей – це викладачі та студенти.

“Один викладач вистрибнув з вікна третього поверху. Чимало студентів також почали стрибати”, – згадує учениця коледжу Валерія Ольшанська.

Гасіння ускладнили припарковані машини – їх  почали евакуювати. До евакуації долучилися містяни. Крім того, пожежа фактично зупинила центр міста.

Коледж розташований у старій шестиповерховій будівлі, зведеній у 1914 році. Серед одеситів вона відома як “Прибутковий будинок Асвадурова”.

Міжповерхові перекриття старовинної будівлі дерев’яні, а тому вогонь поширювався неймовірно швидко. Як наслідок, стався обвал даху.

“Дуже складно те, що стара будівля, очеретові перекриття. Вогонь дуже швидко розповсюджується. Сталися обвали верхніх поверхів на нижні”, – каже речниця ГУ ДСНС в Одеській області Ольга Сафронова.

Конструкції будівлі тліли до ранку 5-го грудня. За словами рятувальників, спостерігається обвал пошкоджених будівельних конструкцій всередині будівлі, а також є загроза руйнування опорних конструкцій будівлі.

https://www.facebook.com/maksymkutsyi/posts/131168744976193

З Києва літаком прибув загін спеціальних аварійно-рятувальних робіт ДСНС. Також залучать спеціальний кран для проведення рятувально-пошукової операції.

Ймовірні причини пожежі в історичній будівлі

“Розглядаються дві версії займання – аварійна робота електрообладнання та навмисний підпал”, – каже начальник поліції Одеської області Олег Бех. За його словами, наразі правоохоронці опитали 44 людини, які дали свідчення про пожежу.

Утім, офіційні причини пожежі не називають, поки не обстежать згорілу будівлю. Студенти стверджують, що у технікумі економили на опаленні, там працювали обігрівачі. Припускають, що могла не витримати стара мережа.

“Я більше вірю, що пожежа сталася через провід, бо він старий. Вогонь дуже швидко поширився і вся будівля почала горіти. Все почалося на третьому поверсі, а система сигналізації не спрацювала”, – каже учениця коледжу Катерина Скрипнік

Наслідки пожежі в коледжі: постраждалі, загибла і зниклі безвісти

Постраждалі мають політравми опіки та отруєння чадним газом. Серед постраждалих є й ті, хто, рятуючись від вогню, стрибали униз з п’ятого поверху. Вони впали на дах припаркованих унизу машин.

“Їм зробили УЗД внутрішніх органів. Жодних пошкоджень – немає. Переломів кісток – теж”, – каже завідувач відділення анестезіології та інтенсивної терапії Одеської обласної дитячої клінічної лікарні Володимир Босенко.

Одеська міська влада назвала 13 учнів коледжу, які перебувають у лікарнях.

Загинула 17-річна учениця, яка стрибнула з вікна. Травми були несумісні із життям. За інформацією одеських ЗМІ, її звали Ксенія Бабенко. Відомо, що в коледж вступила минулого року, родом з села Новомиколаївка Кілійського району. 

За інформацією Національної поліції, залишається невідомо місцеперебування 14 осіб.

“Кому відомий чоловік на ім’я Руслан Нікос, прошу звертатися в штаб. Оскільки він не є учнем і співробітником коледжу. Ми не можемо встановити його особистість”, – каже очільник Одеської області. 

Під завалами знайшли ще одне тіло жінки, розповіли у вечірньому випуску ТСН.

Немає інформації про те, скільки людей може перебувати під завалами. Їхні родичі усю ніч провели біля згарища. Люди змучені невизначеністю, але надію не втрачають.

одеса_загиблі




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

29 Березня, П’ятниця