<

У Волинській області бракує вакцини для профілактики поліомієліту

Цей запис опубліковано більш як рік тому
20:38 | 27.11.2019 / Новини / , /
Перегляди
6
/ Коментарі відсутні

У Волинській області не вистачає вакцини для профілактики поліомієліту.

Про це повідомили на сайті Волинської ОДА.

Станом на 26-те листопада 2019 року всі заклади ІІ та ІІІ рівня надання медичної допомоги Волинської області автономізовані.

Варто зазначити, що наявність комп’ютерів дозволяє укласти угоду з Національною службою здоров’я України. 34 % закладів вже зареєстровані в системі “E-health”.

Разом з тим, в області проводять постійну роботу щодо збільшення рівнів охоплення профілактичними щепленнями населення.

За словами Ігоря Ващенюка, за десять місяців 2019 року охоплення вакцинацією проти кору становить 82,5 % у 1 рік та у 6 років – 87,5 %, додатковими заходами охоплено 75,2 % дітей у віці 2 роки і старше та 87,6 % дітей у віці старше 7 років.

Згідно з оперативними даними щодо проведення додаткових заходів з імунізації проти кору серед дорослого та дитячого населення при плані 289 тисяч осіб не щепленими залишаються близько 7,5 тисяч населення (з них 4 тисячі по віку).

За десять місяців 2019 року охоплення вакцинацією проти дифтерії (кашлюку та правцю) становлять: АКДП-3 (діти до 1 року) – 61,1 %, АКДП-4 (діти 18 місяців) – 65,8 %, АДП (діти до 6 років) – 63,5 %, АДП-м (діти до 16 років) – 86,1 %, АДП-м (дорослі) – 63,4 %.

“З метою профілактики та запобігання поширенню дифтерії серед населення області розроблено план заходів, яким обумовлено проведення додаткових заходів з імунізації та визначено цільові групи дітей 2015-2018 років народження. Показники охоплення щепленнями, в цілому, відповідають забезпеченню закладів охорони здоров’я імунобіологічними препаратами та є кращими в порівнянні із річними показниками за останніх п’ять років. У 2019 році область була забезпечена достатньою кількістю імунобіологічних препаратів”, – зазначив Ігор Ващенюк.

Натомість, напруженою в області є ситуація щодо забезпечення закладів охорони здоров’я області імунобіологічними препаратами для профілактики поліомієліту – отримано 53,1 % від реальної потреби та для профілактики дифтерії, правцю (АДП) – 50,5 % відповідно.

Управлінням охорони здоров’я ведеться робота щодо перерозподілу зазначених вакцин з інших областей.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

19 Квітня, П’ятниця