<

37 людей отруїлись шаурмою на Одещині

Цей запис опубліковано більш як рік тому
22:35 | 2.09.2019 / Новини / /
Перегляди
1
/ Коментарі відсутні

Через недотримання санітарних вимог при готуванні шаурми сталося масове отруєння споживачів, які вживали цю їжу, придбану в павільйоні на вулиці Торговій смт Авангард Овідіопольського району.

Про це повідомляє Укрінформ.

З огляду на те, що близько двох десятків людей перебувають у лікарні, в.о. голови Одеської облдержадміністрації Світлана Шаталова скликала 2 вересня комісію з ТЕБ і НС, на якій було заслухано інформацію контролюючих служб і вирішено невідкладно перевірити всі об’єкти, що торгують фастфудом.

“Отруєння неякісними продуктами сталося 1 вересня, за допомогою до медиків звернулись 37 осіб. Як з’ясувалось, усі постраждалі споживали шаурму, придбану в павільйоні на Торговій вулиці. Перевірити цей об’єкт громадського харчування інспекторам вдалося лише після залучення поліції. Наразі встановлено численні порушення санітарно-гігієнічних вимог працівниками павільйону. Власника павільйону Григоряна притягуємо до відповідальності”, – доповіла на засідання комісії з питань техногенної безпеки та надзвичайних ситуацій ОДА представник Держпродспоживслужби в Одеській області Лідія Степанова.

За її словами, частину потерпілих після надання екстреної медичної допомоги виписано з лікарні. Станом на другу половину понеділка, 2 вересня, у лікарняних палатах залишається половина постраждалих – 18 осіб, в тому числі 4 дітей.

Як зазначалось на засіданні, за фактом масового отруєння людей поліцією відкрито кримінальне провадження.

Після заслухання доповідей представників поліції та інших контролюючих органів члени комісії з ТЕБ і НС вирішили вжити невідкладних профілактичних заходів – зобов’язати керівництво Держпродспоживслужби, ГУ НП, ДСНС та ДФС в Одеській області перевірити протягом місяця усі об’єкти, що торгують фастфудом. Також представникам контролюючих органів запропоновано доповісти про підсумки розслідування отруєння споживачів фастфуду в смт Авангард та вжити заходів до винуватців.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

28 Березня, Четвер