<

«Формула Штайнмаєра»: опублікували підписи всіх сторін

Цей запис опубліковано більш як рік тому
11:48 | 2.10.2019 / Новини / /
Перегляди
3
/ коментарі 3

Російські ЗМІ опублікували підписи всіх сторін під погодженням так званої «формули Штайнмаєра» щодо вирішення конфлікту на Донбасі.

Про це повідомляє УП, посилаючись на “Коммерсант“.

Під документом, який стосується насамперед виборів на Донбасі й статусу окупованих нині територій, стоять підписи представників України та Росії у ТКГ – Леоніда Кучми та Бориса Гризлова, представників ОРДО й ОРЛО – Наталі Ніконорової та Владислава Дейнего, а також представника голови ОБСЄ Мартіна Сайдіка.

Документи опубліковані російською мовою.  

На відміну від “Мінського протоколу” 2014 року, під яким підписалися і представник України у ТКГ Леонід Кучма, і лідери проросійських бойовиків Захарченко з Плотницьким, нині згоду України на “формулу Штайнмаєра” оформили інакше: окремими особистими листами на адресу ОБСЄ від представника України та від “республік” про те, що вони погоджуються із імплементацією “формули”.

Нагадаємо, 1 жовтня президент Володимир Зеленський повідомив, що Україна погодила так звану “формулу Штайнмаєра” щодо виборів на окупованому Донбасі, але запевнив, що це не “капітуляція”, бо вибори відбудуться лише після виведення військових і за українським законодавством.

Незгодні з таким кроком українці того ж вечора зібралися на мітинг на Майдані Незалежності у Києві, а 2 жовтня готові протестувати проти імплементації “формули Штайнмаєра” під стінами Верховної Ради.




коментарів: 3

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

29 Березня, П’ятниця