<

33 людини потонули на Волині з початку року

Цей запис опубліковано більш як рік тому
08:32 | 13.08.2020 / Новини / , /
Перегляди
0
/ Коментарі відсутні

У серпні всього за 11 днів на водоймах України загинули 77 людей. Серед загиблих – троє дітей. Що стосується Волині, то з початку року потонули 33 людини, з них 4 – діти.

Про це йдеться у відповіді Державної служби України з надзвичайних ситуацій у Волинській області на запит Волинських Новин.

Як правило, більшість людей гинуло в місцях традиційного купання людей, що не обладнаних для забезпечення безпеки відпочиваючих. Найбільша кількість загиблих в Старовижівському (5 осіб) та Маневицькому районі (4 особи).

Невтішна і всеукраїнська статистика. Лише за 11 днів серпня потонули 77 осіб.

«За оперативними даними, станом на 12 серпня, на водних об’єктах України з початку місяця загинуло 77 осіб, з них – 3 дітей. Вдалося врятувати 34 людини, у тому числі 4 дитини. Зокрема, тільки за минулу добу на водоймах загинуло 10 людей. На щастя, вдалося врятувати 6 осіб, серед них – 1 дитина», – йдеться в повідомленні ДСНС.

Рятувальники уточнюють, що найчастіше люди гинуть на воді через власну необережність.

«Чітко дотримуйтесь правил безпеки на водних об’єктах», – закликають в ДСНС.

Окремо рятувальники нагадали про небезпеку плавання на надувних матрацах, вважаючи цей засіб досить сумнівним особливо для плавання в морі, де часто піднімається вітер.

«На жаль, відпочивальники часто нехтують попередженням фахівців Служби порятунку і використовують надувні матраци під час відпочинку на водоймах. Нерідко це призводить до трагічних наслідків, зокрема до утоплення», – констатували в Держслужбі з НС.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

24 Квітня, Середа