<

32 особи на Волині отримають виплати за участь у Революції Гідності

Цей запис опубліковано більш як рік тому
17:58 | 22.02.2017 / Новини /
Перегляди
0
/ коментарі 2

Подвиг учасників Революції Гідності – неоціненний, особливо сьогодні, 20 лютого, коли вся Україна вшановує пам’ять людей, котрі, жертвуючи власним здоров’ям та життям, звільнили державу з-під диктаторського гніту та обрали новий європейський напрямок розвитку України. Відтак, саме сьогодні, під час чергової оперативної наради в голови облдержадміністрації Володимира Гунчика розглянули питання про виплату грошової допомоги учасникам Революції Гідності та членам їх сімей у 2017 році.

За словами директора департаменту соціального захисту населення облдержадміністрації Оксани Гобод, 1 лютого 2017 року Кабінет Міністрів України прийняв постанову № 35 «Про виплату у 2017 році одноразової грошової допомоги членам сімей осіб, смерть яких пов’язана з участю в масових акціях громадського протесту, що відбулися у період з 21 листопада 2013 р. по 21 лютого 2014 р., осіб, яким посмертно присвоєно звання Герой України за громадянську мужність, патріотизм, героїчне відстоювання конституційних засад демократії, прав і свобод людини, самовіддане служіння Українському народові, виявлені під час Революції гідності, та особам, які отримали тяжкі, середньої тяжкості та легкі тілесні ушкодження, побої, мордування під час участі у зазначених акціях». Даним нормативним актом збільшено суму виплати одноразової грошової допомоги особам, які брали участь в акціях громадського протесту та скорочено термін їх виплати, повідомляє відділ інформаційної політики ОДА.

Отже, одноразова грошова допомога у 2017 році виплачуватиметься у таких розмірах:

– членам сімей осіб, смерть яких пов’язана з участю в масових акціях громадського протесту, та осіб, яким посмертно присвоєно звання Герой України, – у 200-кратному розмірі прожиткового мінімуму, встановленого для працездатних осіб на 1 січня 2017 р. по 320 тис. гривень за кожного загиблого, у 2016 році така виплата здійснювалась у 100-кратному розмірі по 137,8 тисяч гривень кожна;

– особам,  які   отримали   тяжкі   тілесні ушкодження під час участі у  масових  акціях громадського протесту, – у 100-кратному розмірі прожиткового мінімуму, встановленого для працездатних осіб на 1 січня 2017 р. по 160 тис. гривень кожному постраждалому, у 2016 році така виплата проводилася у 50-кратному розмірі по 68,9 тис. гривень кожна;

– особам, які отримали тілесні ушкодження середньої тяжкості під час участі у масових акціях громадського протесту, – у 50-кратному розмірі прожиткового мінімуму, встановленого для працездатних осіб на 1 січня 2017 р. по 80 тис. гривень кожному постраждалому, у 2016 році така виплата  проводилась у 25-кратному розмірі по 34,45 тис. гривень кожна;

– особам, які отримали легкі тілесні ушкодження, побої, мордування під час участі у масових акціях громадського протесту, – у 30-кратному розмірі  прожиткового мінімуму, встановленого для працездатних осіб на 1 січня 2017 р. по 48 тис. гривень кожному постраждалому, у 2016 році така виплата здійснювалась в 10-кратному розмірі по 14,5 тис. гривень кожна.

– Враховуючи зазначене, у поточному році заплановано здійснити виплату одноразової грошової допомоги 32 особам, з них: 4 родинам осіб, смерть яких пов’язана з участю в масових акціях громадського протесту, 6 волинянам, які отримали тяжкі тілесні ушкодження, 5 волинянам, які отримали тілесні ушкодження середньої тяжкості під час участі у зазначених акціях та 17 особам, які отримали легкі тілесні ушкодження. На  виплату  одноразової грошової  допомоги  будуть  спрямовані  кошти  резервного  фонду  Державного бюджету України, – наголосила Оксана Михайлівна.

– Неможливо нічим компенсувати втрату рідних та близьких, ті травми та ушкодження, які нанесені учасникам Революції Гідності. Але держава все-таки намагається якимось чином, на тому рівні, який сьогодні дозволяє бюджет, допомагати сім’ям загиблих Героїв Небесної Сотні, учасникам революції на Майдані. Ще раз і ще раз підтверджуючи свою позицію, що подвиг наших Героїв не може бути забутий. І головне для родин, для друзів, для знайомих, для самих учасників, що ми пам’ятаємо, шануємо і будемо шанувати їх подвиг 2014 року. Завдяки цьому ми сьогодні маємо зовсім іншу країну, – зазначив Володимир Петрович.

Окрім того, слід зазначити, що у 2016 році 31 особі з числа учасників Революції Гідності та членів їх сімей виплачено одноразової грошової допомоги на загальну суму 1683,5 тис. гривень.




коментарів: 2
  1. Завдяки цьому ми сьогодні маємо зовсім іншу країну, – зазначив Володимир Петрович…. і заплакав

  2. дійсно завдяки цьому ми маємо іншу країну, з розваленою економікою, неймовірною корупцією, без Криму, з війною на Сході яка принесла десятки тисяч смертей і калік і простими Українцями доведених тарифами і цінами до зубожіння.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

19 Березня, Вівторок
18 Березня, Понеділок