<

30 мільйонів виділять на волинську медицину

Цей запис опубліковано більш як рік тому
16:24 | 16.02.2015 / Новини / , /
Перегляди
0
/ Коментарі відсутні

Заступник голови облдержадміністрації Світлана Мишковець взяла участь у прес-конференції з нагоди початку реалізації в області проекту Світового банку «Поліпшення медичних послуг для населення».

Світовий банк остаточно погодив до реалізації з теперішнього року п’ятирічний Проект «Поліпшення медичних послуг для населення Волині», – про це сьогодні повідомила заступник голови облдержадміністрації Світлана Мишковець. Вона, зокрема, зазначила, що загальна сума позики для області складає 30 млн дол. США при співфінансуванні із місцевих бюджетів у розмірі 10% від визначених асигнувань, – пише відділ інформаційної політики облдержадміністрації.

Реалізація Проекту передбачає: реконструкцію та капітальний ремонт 86 районних та міських лікарських амбулаторій (проектно-кошторисна документація на всі об’єкти виготовлена), їх оснащення відповідним медичним обладнанням та санітарним транспортом, а також навчання та підвищення кваліфікації медперсоналу.

Світлана Мишковець повідомила, що у 2015 році перебудують та оснастять 6 лікарських амбулаторій у містах Луцьк, Нововолинськ, Володимир-Волинському, Турійському, Маневицькому та Камінь-Каширському районах. Сума цьогорічних капіталовкладень Світового банку – 15,8 млн грн, частка співфінансування місцевих бюджетів області – 1,5 млн. грн. Стратегічна мета проекту: зниження рівня інвалідизації та смертності від серцево-судинних захворювань. Саме ці патології є найбільш поширеними серед населення області і є найчастішою причиною смертності, в тому числі і серед осіб працездатного віку.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

20 Квітня, Субота
19 Квітня, П’ятниця