<

СБУ повідомляє, що Росія готує атаки на п’ять волинських храмів

Цей запис опубліковано більш як рік тому
14:11 | 19.02.2019 / Новини /
Перегляди
0
/ коментарів 8

Служба безпеки України заявляє, що Російська Федерація готує напади на 5 волинських храмів. Йдеться про костел в Маневичах, будівлю релігійної громади в Луцьку, храм Миколи Чудотворця, костел у Ківерцях та каплицю у Горохові.

Про це на брифінгу 18 лютого заявив голова СБУ Василь Грицак, – пише Українська правда

За словами Грицака, для виконання підпалів та нападів на храми шукають місцевих жителів, яким обіцяють платити кошти. Він оприлюднив список з переліком 20 храмів, на які готуються напади.

У списку – п’ять культових споруд на Волині. Йдеться про костел в Маневичах, будівлю релігійної громади прогресивного іудаїзму в Луцьку, храм Миколи Чудотворця, костел Пресвятого серця Ісуса Христа у Ківерцях та каплицю Вознесіння Господнього та бл. Владислава Буковинского у Горохові. 

Учасникам провокацій планували оплатити проїзд, проживання, витрати на фарбу, а також заплатити по 10 тисяч гривень. 

«Замовником є Артем Тимченко, який у 2014 році виїхав на окуповану територію, де переховується від правоохоронних органів і тісно співпрацює з так званим «МДБ» так званої «ДНР», – розповів Грицак. 




коментарів: 8
  1. слідуючим буде сюжет, як при нападі агентів путіна на храм УПЦ МП його героїчно захистили нацики разом з співробітниками сбу. Один з захисників напевно – о Боже ! – буде навідь поранений !

  2. А на Польське консульство в Луцьку хто нападав? А в Мукачеві на Угорське представництво хто нападав? І з якою метою це робили? Слідство довело, що це все робилося з провокативною метою, щоб посварити Українців із сусідами, а замовник російські спецслужби. От такий підступний наш «братський народ».

  3. Чим більше людей про це будуть знати – тим менший буде ефект від провокацій.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

28 Березня, Четвер