<

У Старовижівському районі релігійна громада УПЦ (МП) заявила про перехід до УПЦ, священик проти

Цей запис опубліковано більш як рік тому
07:29 | 13.01.2019 / Новини / /
Перегляди
1
/ коментарів 15

Прихожани храму Різдва Пресвятої Богородиці села Мизове Старовижівського району вирішили перейти у підпорядкування Православної церкви України. 

Про це розповів місцевий житель Іван Шух у Фейсбуці, повідомляє Волиньпост.

За інформацією Івана Шуха, сьогодні, 12 січня, в селі Мизове відбулись сходи прихожан храму Різдва Пресвятої Богородиці з приводу переходу з підпорядкування УПЦ (МП) до складу Православної Церкви України. 

За його словами, за декілька днів перед тим були зібрані підписи жителів села на підтримку цього рішення. 

“На зібранні був присутній очільник Старовижівської об”єднаної громади Семенюк В.І. і настоятель місцевого храму Мацелік А.”, – розповів Іван Шух. 

Він додав, що з 52 присутніх 37 – за, 1 (священик) проти, 1 утримався. Інші ж не брали участь у голосуванні. 

“Отже громада с. Мизове зробила свій вибір на користь Православної Церкви України, на жаль без місцевого настоятеля. Громади Старовижівщини долучайтесь”, – висловився Іван Шух.




коментарів: 15
  1. Цікаво. А де був нардеп ВРУ від Нововолинська та деяких інших районів Волині, товаріщ-пан Ігор Гузь? У той час, як на його малій батьківщині – у Старовижівському районі, громада с. Мизова переходила до ПЦУ. Варіанти:
    1) Він атеїст. 2) Перепливав одне із озер?.. (Так, позамерзали ж вони всі на Поліссі). 3) Пробурював лунки у льоду і встановлював брехливі біг-борди “Ігор прийде – порядок наведе!” 4) Відпочивав на Буковелі (Альпах, Татрах…). 5) Перебував в інших географічних широтах, де не буває снігу і льоду. :))) 6) Інші варіанти.
    Не матимете ви добра у своєму подальшому житті, І.Г. Ви безсовісно обдурили своїх виборців.

    • Ви,шановний друже, хоч якусь повагу майте! Не треба розкидуватись звинуваченнями. Ви ж жодного озера не переплевли.

    • то ви йому підмахуєте то підозрюєте ?
      нагадую у нас поки що світська держава і влада повинна бути відстороннена від питань церковних

  2. Молодці селяни ,але мене цікавлять громада Волдодимира і району ,чи в нас ФСБешні агенти РПЦ ,так міцно вірять Путіну і Гундяєву ,що іх і танком з місця не зрушити .

    • Нiка змiнив з геi на реi, мiняй думки тапер. Ставай свiдомим патрiотом. Поважай людей. Читай Бiблiю.

      • Видно закомплексований хамелеон,народ допік той відразу змінив ніка,а треба було стояти на своєму,зрадив самому собі…

    • Давай “герой”сходи позрушуй,цікався там куди ходиш і каламуть у себе воду…

  3. Люди у кожного з нас є свій вибір будь-ласка побудуйте свій храм(візьміть приміщення в оренду) і моліться за Україну,і я так розумію за Порошенка

  4. Постанова СНК СРСР № 993 «Про організацію Ради у справах Російської православної церкви» від 14 вересня 1943 року за підписом Йосипа Сталіна. Цей документ набув поширення в соціальних мережах з іронічною позначкою «томос Російської православної церкви»

  5. Виборець і Тарас ,ви повні дебіли і в школі вас дурнів нічого не навчили ,коли ви R r англйське не можете выдрізнити від г .Церковна тема вас бісить ,виродки кацапські ,але собаки гавкають ,а караван іде .

    • Ну так і іди своїм караваном,і допомагай своім храмам,чи куди ти там ходиш,і не пхай носа в інші храми,хай тебе це не цікавить,самі розберемся,відмінник д….

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

18 Квітня, Четвер
17 Квітня, Середа