<

280 млн грн: у Володимирі-Волинському обговорювали проєкт бюджету на 2020 рік

Цей запис опубліковано більш як рік тому
13:47 | 21.11.2019 / Володимир / /
Перегляди
0
/ Коментарі відсутні

19-го листопада у приміщенні Володимир-Волинського виконавчого комітету відбулося громадське обговорення проєкту міського бюджету на 2020 рік.

Окрім заступників міського голови, керівників міських управлінь і відділів на слухання прийшли депутати та громадськість. Варто відзначити, що їх було порівняно більше, аніж на подібних обговореннях минулоріч.

Людей зібрали аби заслухати пропозиції і зауваження до проєкту бюджету.

За словами заступника начальника управління-начальника бюджетного відділу Ірини Томашук, над проєктом бюджету на наступний рік розпочали працювати ще в червні. Була створена робоча група за участі учасників органів стягнення податків і зборів, керівників управлінь і депутатів. Було проаналізовано надходження до міського бюджету за три попередні роки, проведені виїздні засідання в усі бюджетні установи.

У 2020-му році, за прогнозом, місто отримає власних надходжень на суму 209 мільйонів гривень. Прогнозується також ще 65 мільйонів гривень держсубвенцій.

Найбільше джерело надходжень до міського бюджету (164 мільйони гривень) – податок на доходи фізичних осіб.

За словами Томашук, прогнозовано у бюджет надійде менше акцизного податку, ніж цьогоріч.

“З 1-го січня 2020-го року припиняється зарахування до місцевих бюджетів акцизу. Однак депутатами ініційовано зміни, щоб до місцевих бюджетів акциз все ж надходив. Зміни ще не підписані, тому нема законних підстав внести зміни у проєкт міського бюджету”, – сказала Томашук

З найбільших витрат міського бюджету у 2020 – оплата праці бюджетникам у сумі 170 мільйонів гривень.

Також передбачені кошти на оплату харчування дітей у виховних і освітніх закладах, медикаменти, соціальні програми та інші витрати.

На проєкти громадського бюджету наступного року планується виділити 1,6 мільйона гривень.

Найбільшою кількістю коштів розпоряджатимуться міське управліня освіти, молоді і спорту (140 мільйонів гривень), управління ЖКГ (майже 50 мільйонів гривень), відділ з питань охорони здоров’я (36,4 мільйона), виконком міськради (23, 2) і управління соціального захисту населення (19,5), відділ культури і туризму (16,4), фінансове управління (6,7). Разом 282 мільйони.

Як зазначив депутат міської ради Ярослав Жук, три рази підряд він за проєкт бюджету на сесії не голосував, адже вважає, що видатки є марнотратними і неефективними, адже «проїдаються».

Заступник міського голови Лариса Кулікова зауважила, що в порівнянні з іншими містами, зарплата бюджетників у Володимирі не є вищою.

Також під час обговорення пристуні зауважили, що у місті потрібно проводити боротьбу з «зарплатою у конвертах».




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

20 Квітня, Субота
19 Квітня, П’ятниця