<

23-річний мешканець Маневицького району, який розбився на мотоциклі, став посмертним донором для землячки

Цей запис опубліковано більш як рік тому
01:46 | 15.11.2020 / Новини / , , /
Перегляди
20
/ Коментарі відсутні

У Ковельському МТМО зробили 16-ту пересадку нирки. Цього разу випадок – особливий: рідні загиблого в аварії юнака погодилися, щоб він став посмертним донором для своєї землячки, хворої жінки з Маневицького району.

Як розповів генеральний директор Ковельського МТМО Валентин Вітер, у місті залізничників загалом уже проведено 16 трансплантацій нирок, більшість із них — від родинних донорів, але декілька операцій стали можливими завдяки посмертному забору органів. От і ще одна пацієнтка молиться за свого рятівника і довічно буде дякувати його мамі, – пише Волинь.

Коли у Маневицькій лікарні у 23–річного хлопця, який розбився на мотоциклі, констатували смерть мозку і рідним пояснили, що медицина безсила йому допомогти, ті прийняли благородне рішення: дали згоду на забір однієї нирки.

Валентин Вітер і вся команда ковельських трансплантологів повинні були терміново розв’язати чимало організаційних і юридичних питань, щоб у найкоротші терміни провести її пересадку.

«Викликали кілька хворих із чималої черги претендентів на трансплантацію, оперативно провели перевірку на сумісність, вибрали пацієнтку, результати аналізів якої найбільше відповідали за всіма параметрами органу — його каретою «швидкої» доставили з Маневич. Бог розпорядився так, що це була жителька саме цього району. А потребують таких операцій сотні людей, які роками проходять процедури діалізу, живуть завдяки «штучній нирці», — каже генеральний директор Ковельського МТМО.

Напевне, цього року лікарі медзакладу, який започаткував трансплантації на Волині, могли б зробити й більше пересадок, але завадили карантинні обмеження, пов’язані з поширенням коронавірусної інфекції. Операція, яку провели два дні тому, була невідкладною, тому на неї дали дозвіл, незважаючи на те, що Ковель — у «червоній зоні».

Усупереч пандемії, у місті залізничників практично щомісяця знаходять «вікно», коли епідситуація поліпшується, і продовжують розпочату справу.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

19 Квітня, П’ятниця
18 Квітня, Четвер