<

200 госпіталізацій щодня: на Закарпатті заявляють, що медсистема області перебуває на межі колапсу

Цей запис опубліковано більш як рік тому
23:20 | 24.02.2021 / Новини / , /
Перегляди
1
/ 1 коментар

На Закарпатті медична система на межі колапсу, щодня в лікарні області госпіталізують понад 200 нових хворих на COVID-19. Тут ситуація з коронавірусом така сама, як в Івано-Франківську.

Про це 24-го лютого повідомив на брифінгу в Закарпатській ОДА директор департаменту охорони здоров’я Анатолій Пшеничний, – передає ТСН.

“У нас за вчорашній день 15 летальних випадків. Такої сумної цифри ще не було. Цей і минулий тижні показали максимальну кількість летальних 46 випадків, і за показниками щоденного виявлення інфікованих, ми дійшли до пікового періоду, який був у листопаді. І ми маємо більше завантажень, ніж мали. Пацієнти важчі, потребують більше кисневої підтримки і палат інтенсивної терапії. 60-70% від обстежених тестів ПЛР є позитивними. Це вказує на вогнищеву поширеність коронавірусу на Закарпатській області”, — сказав Анатолій Пшеничний.

Він додав, що на Закарпатті є 17 закладів охорони здоров’я і з них 6 — заповнені майже на 100% хворими. Це заклади в Ужгороді, Виноградівському та Іршавському, Рахівському районах.

“Ми себе порівнюємо з Івано-Франківськом і ми є їхнім дзеркальне відображенням. Ми маємо таку ж ситуацію. Ми не встигаємо добавляти ліжка. За минулих півтора тижні ми добавили 228 ліжок і ми за день їх заповнили. Вже два дні в стаціонар госпіталізується понад 200 людей щодня. Кількість виписаних із стаціонару — вдвічі менша. У нас швидке заповнення”, — сказав очільник департаменту охорони здоров’я Закарпаття.

Також він зазначив, що можуть виникнути проблеми з медиками, адже серед них теж є багато хворих.

“Ми на межі, фактично, ступору, колапсу медичної системи. У нас немає проблеми розгорнути фізичне ліжко, ми повинні його розгорнути із медикаментозним, матеріально-технічним обладннанням, киснем, і працівником. Щоб було кому прийти і надати ту допомогу”, —додав Пшеничний.

У звязку з цим чиновник закликав мешканців області не відвідувати громадські місця та залишатися вдома, якщо є симптоми недуги.

Нагадаємо, за словами директора департаменту охорони здоров’я Закарпатської ОДА Анатолія Пшеничного, на Закарпатті лікарі виявили нові симтоми мутованого коронавірусу.




один коментар

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

24 Квітня, Середа
23 Квітня, Вівторок