<

20 українських медиків добровільно полетіли надавати допомогу італійським лікарям

Цей запис опубліковано більш як рік тому
22:37 | 4.04.2020 / Новини / , , /
Перегляди
1
/ коментарі 2

20 медиків систем МВС та МОЗ відлетіли допомагати італійським лікарям. Вони полетіли добровільно. За декілька днів Україна також направить в Італію гуманітарну допомогу – спеціальний вантаж дезінфекторів.

Про це заявили міністр внутрішніх справ Арсен Аваков та міністр охорони здоров’я Максим Степанов, – інформує пресслужба Національної поліції України.

“Сьогодні ми відправляємо в регіон Марке 20 українських медиків. Для нас це важливий крок, правильно допомагати друзям в скрутні часи. Це вияв солідарності і конкретної допомоги. В Італії працюють багато українців, по неофіційним даним, близько 100 з них знаходяться в реанімаціях. Допомагаючи Італії, ми допоможемо собі. І дуже важливо – українські фахівці здобудуть безцінний досвід лікування коронавірусу”, – сказав Арсен Аваков.

По поверненні медики можуть пройти обсервацію або одразу будуть залучені до надання меддопомоги хворим.

“Це наші 20 лікарів, які поїхали на 14 днів до Італії, щоб допомогти італійським лікарям у лікуванні коронавірусної хвороби. Після повернення до України все буде залежати від епідемічної ситуації в Україні.

Якщо епідемічна ситуація буде стабільна і не буде крайньої необхідності залучати фахівців до надання медичної допомоги, ми зможемо провести їхню обсервацію…

В той же час, якщо нам буде потрібна допомога і сили і засоби, які присутні в цієї бригади, є можливість відразу кинути їх на передову до закладів охорони здоров’я, де обсервація буде здійснюватися безпосередньо в закладі охорони здоров’я. Так як це відбувається в деяких лікарнях вже на території України, коли медичні працівники проживають в тих закладах, в яких надають допомогу хворим на коронавірусну хворобу”, – розповів головний санітарний лікар Віктор Ляшко на брифінгу 4-го березня, інформує Українська Правда.

Нагадаємо, українських медиків відправлять боротися з коронавірусом в Італії.




коментарів: 2
  1. Цікаво, що Україна надає гуманітарну допомогу… Зазвичай самі стоять з простягненою рукою і просять. Невже, нарешті, щось змінилося в свідомості українців?

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

28 Березня, Четвер
27 Березня, Середа