<

20-ть мільйонів гривень військового збору сплатила Волинь

Цей запис опубліковано більш як рік тому
12:34 | 26.02.2016 / Новини /
Перегляди
0
/ Коментарі відсутні

На обороноздатність Української армії волиняни сплатили 20-ть мільйонів гривень військового збору

З початку року на Волині сплачено 20 мільйонів гривень військового збору. Зокрема, січневий внесок волиняни в обороноздатність країни – 10,5 мільйона гривень, а в лютому вже сплачено 9,3 мільйона гривень військового збору – інформує прес-служба ГУ ДФС у Волинській області

“Враховуючи збільшення розміру мінімальної заробітної плати та досить ефективні заходи органів ДФС у напрямку детінізації доходів, ми очікуємо зростання сум військового збору, що надходитимуть в державний бюджет. Наприклад, перший місяць нового бюджетного року підтвердив цей прогноз – у січні сплачено на 33 відсотки більше цього платежу, як торік”, – розповів в.о. начальника Головного управління ДФС у Волинській області Олександр Юристовський.

Керівник волинських фіскалів зазначив, що кожен громадянин, котрий отримує легальні доходи долучається до підтримки національної армії.

“Військом збором оподатковуються всі доходи громадян, з яких сплачується ПДФО. Звичайно, що перша у переліку таких доходів – заробітна плата, відповідальність за відрахування податків з якої лежить на працедавцях. Тому кожен працівник, який працює з офіційним оформленням трудових відносин, може не лише розраховувати на соціальні гарантії від держави, а й має право пишатися тим, що у час військової агресії щомісяця допомагає українській армії”, – підкреслив Олександр Юристовський.

В ГУ ДФС Волині нагадують, що військовим збором обкладаються доходи у формі заробітної плати, інших заохочувальних та компенсаційних виплат або інших виплат і винагород, які виплачуються платнику у зв’язку з трудовими відносинами. Крім того, військовий збір стягується з виграшу в державну та недержавну грошову лотерею, виграшу гравця, отриманого від організатора азартної гри.

Оподаткуванню військовим збором підлягають також доходи, які платник отримав згідно з цивільно-правовими договорами (договори підряду) за виконання робіт (надання послуг), сума яких відображається в акті приймання-передачі виконаних робіт (наданих послуг). У цьому випадку відповідальною особою за нарахування та сплату збору до бюджету є податковий агент, який зобов’язаний забезпечувати виконання податкових зобов’язань у формі та спосіб, визначені статтею 176 Кодексу.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

28 Березня, Четвер