<

До 20 лютого 2015 року юридичні особи повинні задекларувати елітні авто, що перебувають у їх власності

Цей запис опубліковано більш як рік тому
12:58 | 11.02.2015 / Новини / /
Перегляди
1
/ Коментарі відсутні

Юридичні особи – власники легкових автомобілів, які використовувалися до 5 років і мають об’єм циліндрів двигуна понад 3000 куб. см., самостійно обчислюють суму транспортного податку станом на 1 січня звітного року.

До  20 лютого 2015 року вони повинні подати до органів ДФС на Волині декларацію з розбивкою річної суми транспортного податку рівними частками поквартально, – прес-служба ГУ ДФС у Волинській області.

Декларація подається до податкової інспекції за місцем реєстрації транспортного засобу, а до 30 числа місяця, що наступає за звітним кварталом, податок сплачується рівними частками кожного кварталу.

Ставка податку встановлюється з розрахунку на календарний рік у розмірі 25000 гривень за кожен легковий автомобіль, що є об’єктом оподаткування, а базовий податковий (звітний) період дорівнює календарному року.

Щодо легкових авто-об’єктів оподаткування, придбаних протягом року, то декларація юридичною особою – платником подається протягом місяця з дня виникнення права власності на такий об’єкт, а податок сплачується починаючи з місяця, в якому виникло право власності на такий об’єкт.

У разі переходу права власності на об’єкт оподаткування від одного власника до іншого протягом звітного року податок обчислюється попереднім власником за період з 1 січня цього року до початку того місяця, в якому він втратив право власності на зазначений об’єкт оподаткування, а новим власником – починаючи з місяця, в якому він набув право власності на цей об’єкт.

За об’єкти оподаткування, придбані протягом року, податок сплачується пропорційно кількості місяців, які залишилися до кінця року, починаючи з місяця, в якому проведено реєстрацію транспортного засобу ( пп..267.6.6. ПКУ).

Нагадаємо, що Законом України від 28 грудня 2014 року № 71-VIII «Про внесення змін до Податкового кодексу України та деяких законів України щодо податкової реформи», який набрав чинності з 1 січня 2015 року, запроваджено транспортний податок.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

28 Березня, Четвер