<

17 березня в Україні надійшла 41 підозра на коронавірус

Цей запис опубліковано більш як рік тому
12:34 | 18.03.2020 / Новини / /
Перегляди
0
/ Коментарі відсутні

Станом на ранок 18-го березня в Україні зафіксовано 14 випадків COVID-19 (Чернівецька область – 10 (1 летальний), Київська область – 3, Житомирська – 1 (летальний).

Дослідження проводились у вірусологічній референс-лабораторії Центру громадського здоров’я, – повідомляє МОЗ у телеграмі.

Також додають, що упродовж 17-го березня до Центру надійшла 41 підозра на COVID-19 (Вінницька 3, Дніпропетровська 5, Донецька 3, Закарпатська 3, Івано-Франківська 3, Київ 14, Миколаївська 1, Рівненська 2, Сумська 2, Тернопільська 2, Херсонська 1, Черкаська 1, Чернівецька 1).

До вірусологічної референс-лабораторії 17-го березня було доставлено 25 зразків, протестовано – 34 зразки, отримано 7 позитивних (Чернівецька область 6, Київська область 1)  на COVID-19, решта мазків в роботі. 

Всього з початку 2020 року надійшло 181 повідомлення про підозру на COVID-19.

Крім того повідомили про стан дітей, у яких 17-го березня виявили коронавірус в Чернівецькій області. У них немає температури, лихоманки та пневмонії, форма протікання хвороби – легка. Про це у коментарі Суспільному розповіла заступниця голови Чернівецької облдержадміністрації Наталія Гусак.

За її словами, діти перебувають в палатах з мамами, в яких теж 17 березня підтвердили захворювання.

Мами з дітьми були контактними особами та заразилися коронавірусом від пацієнта, в якого був клінічно виявлений коронавірус.

Що стосується мешканця Київської області, який інфікований на коронавірус, то він та його близькі перебувають на самоізоляції. Про це повідомляє пресслужба Київської обласної державної адміністрації 

За даними КОДА, наявність коронавірусу у чоловіка було виявлено після його повернення з-за кордону.

“Чоловікові стало зле і він звернувся по допомогу до столичної клініки. Там у нього взяли аналізи, які доставили у центральну вірусологічну лабораторію Центру Громадського Здоров’я МОЗ України, де й підтвердився факт наявності коронавірусу”.

“На цей час пацієнт перебуває на самоізоляції. Його близькі також перебувають на самоізоляції. Над ними встановлений медико-санітарний нагляд”, – йдеться у повідомленні.

Читайте також:




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

28 Березня, Четвер