<

Вчергове обговорили проблему торгівлі алкоголем у Володимирі-Волинському в нічний час

Цей запис опубліковано більш як рік тому
20:30 | 23.03.2017 / Володимир, Новини / , /
Перегляди
3
/ 1 коментар

Громадська рада при виконавчому комітеті Володимир-Волинської міської ради на черговому засіданні 23-го березня розглянула питання щодо торгівлі алкоголем у нічний час у торгівельних закладах міста. 

Ця проблема обговорювалась неодноразово на різних засіданнях та зустрічах, але досі залишається актуальною. Варто нагадати, що з червня 2015 року у місті заборонена торгівля алкоголем у нічний час. Контроль за виконанням цього рішення здійснює поліція. Незважаючи на це, практично всі цілодобові заклади торгівлі ігнорують цю заборону.

Начальник управління економічного розвитку Оксана Субицька зауважила, що всі підприємці були повідомлені про це рішення.

Притягнення до відповідальності відбувається лише на підставі протоколів поліції. Так у 2016-році на адмінкомісії було розглянуто шість таких протоколів і притягнуто до відповідальності (ред. – накладено штрафні санкції) пять продавців з цілодобових магазинів. Розмір штрафів може відрізнятись і доходить до 1700 гривень, – зазначила Оксана Субицька.

Голова молодіжної ради при виконавчому комітеті Володимир-Волинської міської ради Максим Климюк зауважив, що на засіданні молодіжної ради дуже широко піднімалося це питання.

Представники молоді одноголосно висловились проти торгівлі спиртним в заборонений час. Якщо ми проїдимось по місту о другій годині ночі, то побачимо, що біля нічних магазинів люди створюють додаткові бари, розпиваючи алкоголь на капотах автомобілів, в кутах. Переважно це молодь і серед них досить великий відсоток неповнолітніх. Ми проводили рейд із залученням поліції під час якого було складено декілька протоколів. Повірте мені торгують спиртним у всіх закладах, які працюють цілодобово та мають право продавати алкоголь. Продавці не лише порушують вищезгадане рішення, але й не цікавляться віком молодих людей, які купують спиртне. При цьому у влтктх містах, таких як Житомир та Луцьк ця проблема не має таких масштабів, – наголосив Максим Климюк.

Голова молодіжної ради зауважив, що підприємці не бояться штрафів, оскільки поліція практично не проводить рейди по закладах торгівлі. Інших важелів впливу на підприємців немає. Тому Максим Климюк запропонував провести зустріч з представниками бізнесу, правоохоронних органів, влади та громадськості, щоб визначити масштаби проблеми та способи її вирішення.

Представники громадської ради більше двадцяти хвилин “лили воду” про деградацію молоді та рівень проблеми. І лише обговоривши всі і без того відомі факти, проголосували за пропозицію доповідача, тобто підтримали проведення чергової зустрічи з підприємцями на тему: заборона торгівлі алкоголем в нічний час.




один коментар
  1. Ім що більше нема чим зайнятись ,чи хочуть показати які вони патріои і як вболівають за місто ,краще “леді Гагу “за алкоголь приструньте ,щоб людей не травила ,чи кишка тонка ?

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

19 Березня, Вівторок
18 Березня, Понеділок