<

Безрезультативна перемога: позов Анатолія Бідзюри Володимир-Волинський суд задовольнив частково

Цей запис опубліковано більш як рік тому
17:55 | 17.03.2017 / Володимир, Новини / /
Перегляди
6
/ коментарів 8

15-го березня відбулося останнє судове засідання у Володимир-Волинському міському суді, на якому розглядався адміністративний позов Анатолія Бідзюри про визнання протиправними дій виконавчого комітету Новововолинської міської ради та безпосередньо міського голови Нововолинська Віктора Сапожнікова. 

Суть адміністративного позову викладена у попередніх матеріалах, тому зупинимось безпосередньо на процесі, який відбувся на цьому тижні.

Суддя Ігор Вітер розпочав засідання з питань, які не вдалося з’ясувати на другому судовому засіданні, а саме: хто приймає рішення у Нововолинську, який нормативний акт оприлюднювати (публікувати на сайті), а який ні; які права та обов’язки міського голови згідно посадової інструкції та т.п., залишились без відповіді. Для цього був направлений запит від імені судді, який веде справу до Нововолинського міського голови Віктора Сапожнікова та Виконавчого комітету нововолинської міської ради. Відповідь на запит надійшла в день розгляду справи.

За словами представника Нововолинського виконавчого комітету рішення про публікацію рішень цього колегіального органу приймає відповідний структурний підрозділ. Наприклад, якшо рішення стосувалось правових питань, то готує його до публікації юридичний відділ, якщо комунальних проблем, то управління ЖКГ і т.д. А розміщують на офіційному сайті міста, тобто виконують суто технічну роботу, працівники організаційного відділу.

Стосовно посадової інструкції міського голови, то його представник зазначив, що такої немає та ніколи не існувало, адже діяльність міського голови регулюється законами України.

Анатолій Бідзюра не заперечував озвученій інформації, адже дебати були ще попереду.

Далі суд розглянув письмові докази, які були надані сторонами. Це запити позивача до представників влади Нововолинська, їх відповіді тощо.

На дебатах, заключному етапі судового процесу, першими виступили представники відповідачів Володимир Красюн  та Сергій Сафулько, які зауважили, що позовна заява не може бути задоволена оскільки не містить конкретних даних. Позивач просить опублікувати на сайті міста та надати йому копії рішень за останні декілька років, при цьому не називає, номеру цих рішень чи дати їх прийняття. Також з позову не зрозуміло навіщо позивачу ця інформація. Адже серед рішень майнового характеру, які приймались виконавчим комітетом є такі, що передбачають надання матеріальної допомоги на поховання тощо. І взагалі, за словами представників відповідачів, всі рішення, які включають прізвища осіб, їх адреси та інші персональні дані не повинні оприлюднюватись, адже це порушує права цих осіб.

Анатолій Бідзюра зазначив, що не повинен поянювати навіщо йому подібні рішення, оскільки вони передбачають використання бюджетних коштів чи розпорядження майном і тому повинні бути оприлюднені. Будь хто повинен мати можливість ознайомитись з ними і в праві використовувати цю інформацію у будь який законний спосіб. А люди, які отримують кошти чи нерухомість з міського бюджету автоматично погоджуються з тим, що громадськість буде знати про них.

Заслухавши сторони процесу та проаналізувавши всі докази, суддя Ігор Вітер виніс рішення, в якому постановив: позов Анатолія Бідзюри задовольнити частково. Визнати протиправною відмову виконавчого комітету Нововолинської міської ради у наданні інформації на запит Анатолія Бідзюри щодо доступу до публічної інформації від 20-го травня 2016 року. Зобов’язати виконавчий комітет Нововолинської міської ради повторно розглянути вищезгаданий запит. У решті позову відмовити.

Парадоксальним залишається те, що виконавчий комітет Нововолинської міської ради може просто не реагувати на цю постанову суду, або ж дійсно повторно розглянути позов Анатолія Бідзюри та надати таку ж саму відповідь як і раніше. І ніхто не зможе притягнути весь виконавчий комітет до відповідальності оскільки це колегіальний орган.




коментарів: 8
  1. от вам і здобутки майдану))) революція гідності зі смаком цукерок Рошен, кароч…На фотці помітно як в Анатоля сумно на душі

  2. Забули додати, що відреагувати, згідно “Постанови” суду міськвиконком зобов’язаний, відповідно до “Закону України про доступ до публічної інформації”. А він (закон) не передбачає відмови у її наданні. В.Сапожнікова знову, у черговий раз, “відмазали”. Хоча, він і є головою міського виконавчого комітету і міської ради + міський голова. І всі питання порядку денного виконкому і сесій міської ради формуються із його подачі. Розпоряжатися комунальним майном громади він може, а ось нести за це відповідальність – ні. :))) Міські депутати, що приймають рішення по дерибану комунального майна і члени виконкому, повинні зробити правильні висновки. Тому що: 1) Наступний мій позов до суду буде саме на них – на ці дві структури – поіменно. 2) Там, на цей раз, я розкрию кухню відчуження комунального майна Нововолинської міської громади у всій її красі та “привабливості”. А так, взагалі – нормальна “Постанова” володимирських суддів. Дії виконкому протиправні. Повинна бути надана правдива відповідь. Крапка.

    • Яка там ще крапка, шановний Анатолю? Ніхто вам нічого не надасть. Ви ж бачите, що зараз в державі робиться-без півлітри не розберешся. Владі зараз не до маленьких та бідних людей як Ви. Зараз у влади вже молоді та багаті в пошані!

  3. Ми попереджали Анатоля, що так воно і буде. А він наівно думав, що він геній юриспруденції.Що він самотужки все порішає по судах. Тепер тільки апеляція!

  4. попереджали вони.. не, шоб підтримати… майданом, страйком, одиночним пікетом нарешті… Анатоль як Дон Кіхот б’еться за вас, а ви тільки попереджаете…

      • Свята правда, “свято наближається”. Йо-ма-йо! То ж коли ставати на шлях до Істини, Молитви та щиросердного каяття у тому, що вкрав, награбував, “відкатав” із родичами і дружбанами та масово ображав людей, які тобі довіряли, впродовж десятиліть, як не у Великий Піст! Коли й відмивати кінцівки, що по лікті у крові та людській біді і чорних злиднях – по твоїй провині, як не ці Дні!

        • Дорогий Анатоль! Про спасіння своєї грішної душі треба молитися вам в першу чергу!

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

25 Квітня, Четвер