<

150 кілометрів прикордонних земель на кордоні з Угорщиною є “приватними”

Цей запис опубліковано більш як рік тому
17:38 | 15.10.2017 / Новини /
Перегляди
0
/ Коментарі відсутні

150 кілометрів українського кордону з Угорщиною є “приватними” і являють собою звичайні земельні ділянки.

Про це в ефірі “Вечірнього прайму” на телеканалі “112 Україна” заявив головний військовий прокурор України Анатолій Матіос.

За словами Матіоса, ділянка кордону з Угорщиною на Закарпатті фактично знаходиться в приватних руках, а прикордонники не мають повноцінного доступу до неї.

“Так, фактично 150 км – це земельні ділянки, які 2 га селищна рада наділила місцевих жителів. Після цього вони були закумульовані в окремо взятих руках, вибудована комунікація і там кластери взагалі “гуляйполівських” часів. Коли барон, кажуть у циган, хтось каже староста або старший на території керує осередком цих людей, які екзальтовано дивляться на руку “дающу” їм”, – заявив він.

Як стверджує Матіос, про це він має намір доповісти генпрокурору Юрію Луценку.

“Я наполягаю, мені доручив генпрокурор, я завтра буду доповідати йому цю ситуацію. Я вважаю, що так не може бути, так не може продовжуватися”, – розповів Матіос.

Як раніше повідомлялося, 13 жовтня в Будапешті пройшла акція “Самовизначення для Закарпаття”. Її організатором виступила угорська ультраправа партія “Йоббік”. МЗС України у зв’язку з цим направив Угорщини ноту протесту.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

28 Березня, Четвер