<

15-річний підліток з Миколаєва створив фейкову «Дію»

Цей запис опубліковано більш як рік тому
01:17 | 23.11.2021 / Новини / , , /
Перегляди
465
/ коментарі 3

Правоохоронці викрили 15-річного жителя міста Миколаєва, який створив фейкову «Дію».

За процесуального керівництва Окружної прокуратури Миколаєва припинено протиправну діяльність 15-річного підлітка за фактом несанкціонованого втручання в роботу електронно-обчислювальних машин (комп’ютерів), автоматизованих систем, комп’ютерних мереж чи мереж електрозв’язку, – повідомляє пресслужба поліції Миколаївської області.

За даними слідства, юнак за гроші надавав доступ до сайту, що повторює за дизайном додаток “Дія”. У спеціальному редакторі за бажанням клієнтів він міг створити фальшиві копії Covіd-сертифікатів.

У поліції стверджують, що в додатку можна було змінити свій вік та додати будь-яке фото. Крім того, людина могла створити як паспорт у вигляді ID-картки, так і сертифікат про вакцинацію.

За версією слідчих, порушник встановив ціни від 250 до 650 гривень за свої послуги. Після оплати підліток надсилав архів з програмним забезпеченням, і клієнт встановлював фейковий додаток собі на смартфон.

До того ж, за повідомленням прокурорів, кошти перераховували на електронний гаманець розробника додатка в російському платіжному сервісі.

Під час обшуків правоохоронці знайшли вихідні файли додатку, листування з клієнтами та квитанції про підтвердження оплати.

Юнаку загрожує 3 роки позбавлення волі.

Правоохоронці наразі блокують доступ до додатку та працюють над притягненням до відповідальності покупців сервісу.




коментарів: 3
  1. Супер… Таких по більше.. Який термін.. Він за цією статтею не сидітиме.. Це не тяжкий злочин.. Не шутіть.. Він ще малолітній.. Зачот

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

19 Квітня, П’ятниця
18 Квітня, Четвер