<

“Нафтогаз” домовився про кредитну лінію для закупівель газу на 500 мільйонів доларів

Цей запис опубліковано більш як рік тому
15:28 | 31.12.2016 / Новини /
Перегляди
1
/ Коментарі відсутні

Національна акціонерна компанія «Нафтогаз» підписала угоду про отримання 500 мільйонів доларів в кредит під гарантії Світового банку, які мають бути використані на закупівлю газу.

Про це розповіли в прес-службі «Нафтогазу», новину передає «Преса України».

«НАК «Нафтогаз України» підписав кредитну угоду з Citi і Deutsche банком на отримання деномінованої в євро відновлюваної кредитної лінії для закупівлі газу в сумі еквівалентній 500 млн доларів США», – йдеться в повідомленні.

У «Нафтогазі» розповіли, що дана кредитна лінія забезпечується гарантією Світового банку, що в свою чергу забезпечується державною гарантією у рамках додаткового формування енергетичного фонду. Компанія зможе скористатися цією кредитною лінією для закупівлі газу як на західному, так і на східному напрямку.

«Ця програма – результат дванадцятимісячної кропіткої праці. Ці кошти допоможуть Нафтогазу забезпечити стабільні поставки газу українським споживачам протягом цієї зими», – заявив Андрій Коболєв, виконавчий директор “Нафтогазу”.

Раніше повідомлялося, що глава національної акціонерної компанії «Нафтогаз» Андрій Коболєв похвалився, що Україна вже рік не купує газ в Російської Федерації.

Нагадуємо, російський президент Володимир Путін поскаржився канцлеру Німеччини Ангелі Меркель на те, що Україна може почати несанкціонований відбір газу в зимовий період.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

25 Квітня, Четвер