<

Зустріч Володимир-Волинських підприємців з представниками державних структур за “круглим столом”

Цей запис опубліковано більш як рік тому
13:41 | 18.11.2016 / Володимир, Новини / , /
Перегляди
0
/ Коментарі відсутні

17-го листопада в залі засідань Володимир-Волинської міської ради відбулась зустріч представників місцевої влади, державних структур та підприємців “за круглим столом”.

Порядок денний був досить насичений та включав 5-ть питань. По першим двом питанням (особливості застосування спрощеної системи оподаткування для ФОП та порядок оподаткування нерухомого майна ФОП) виступила державний інспектор відділу податків і зборів з фізичних осіб Володимир-Волинської ОДПІ Оксана  Комісарчук. Вона наголосила, що з 1-го грудня мінімальна заробітна плата збільшиться до 1600 гривень, це вже врегульовано нормативними актами. Щодо підняття “мінімалки” до 3200 гривень, заступник міського голови Лариса Кулікова додала, що ще рано акцентувати на цьому увагу, оскільки немає ні механізму впровадження таких сум в реалії сьогодення, ні відповідних змін до бюджету, тому на разі варто працювати за діючими нормами.

Підприємець Наталія Шандалко поцікавилась, як ОДПІ повідомляє про необхідність сплати податку на нерухомість. Представниця місцевої ОДПІ відповіла, що зараз триває податкова рекламна кампанія і всі повідомлення надсилаються листами особисто підприємцям.

Якщо ж листи не прийшли, а Ви маєте нерухомість і не знаєте порядку сплати податку за неї, чи просто хотіли б ознайомитись з додатковою інформацією по оподаткуванню, то можна звернутись до Володимир-Волинської ОДПІ з відповідною заявою-запитом, – зазначила Оксана Комісарчук.

Начальник відділу праці та  соціально-трудових відносин управління соціального захисту населення МВК Тетяна Ільницька розповіла присутнім підприємцям про легалізацію найманих працівників та оформлення трудових відносин та актуальні питання із дотримання чинного законодавства з оплати праці.

Проблема легалізації трудових відносин залишається актуальною. На разі діє мораторій на на перевірки, тому з суб’єктами господарювання проводяться лише роз’яснювальні зустрічі, роздаються пам’ятки «Працюй офіційно». Як Ви знаєте штраф за працівників, які неоформлені офіційно досить високий (30-ть мінімальних зарплат), але належного механізму його накладення поки що не розроблено, – розповіла Тетяна Ільницька.

Додатково начальник відділу праці коротко розповіла про статтю 40 КЗпП, яка регулює питання звільнення працівників за прогул чи появу у нетверезому стані та статтю 47, яка встановлює порядок видачі трудової книжки при звільненні працівника.

На завершення зустрічі начальник управління економічного розвитку та інвестицій МВК Оксана Субицька ознайомила присутніх підприємців з Програмою підтримки  малого та середнього підприємництва у м. Володимирі-Волинському на 2017-2018 роки. А директор ФПП “Бізнес-центр” Галина Богуш запропонувала підприємцям долучитись до акції “Казковий вечір знижок”, яка пройде напередодні Дня Святого Миколая.

img_0318
img_0320
img_0323
img_0327
img_0330
img_0332




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

25 Квітня, Четвер
24 Квітня, Середа