<

12 українських військових застрягли в Афганістані

Цей запис опубліковано більш як рік тому
09:11 | 18.08.2021 / Новини / , /
Перегляди
302
/ Коментарі відсутні

На військовій базі біля Кабула в Афганістані чекають на евакуацію 12 українських військовослужбовців.

Про це повідомив речник Міністерства закордонних справ Олег Ніколенко в коментарі Українській правді.

За даними МЗС, посольство України підтримує із ними зв‘язок і буде інструктувати про подальші кроки, щойно з‘явиться можливість евакуації.

За інформацією 24 каналу, сестра одного з військових Наталя розповіла, що на базу до українців навідалися таліби. На щастя, все обійшлося без побиття та жорстокості. Терористи забрали у них всю зброю і попередили, щоб ті не намагалися чинити опір, інакше все буде “по-іншому”.

За її словами, зараз військові сидять на базі і нікуди не виходять, адже в місті панує анархія. Їжа у них є.

Наталя каже, що вночі з Кабула вилетів літак, на якому евакуювали всього 8 українців, решта 72 – іноземці. Військовим про цю евакуації ніхто не сказав.

За її словами, всіх американців з бази вже евакуювали. Зараз там перебувають понад 40 чоловіків, серед яких ще грузини, румуни і болгари.

Наталя повідомила, що зараз українське посольство збирає інформацію про військових і намагається знайти спосіб їх евакуювати.

За словами жінки, дипломати стверджують, що не можуть негайно евакуювати наших громадян через перекриту дорогу в аеропорт. Вони намагаються домовитися з талібами, щоб організувати коридор і вивезти всіх на автобусі в аеропорт.

Нагадаємо, захоплення Афганістану талібами: український літак евакуював 80 осіб, в аеропорту загинули щонайменше п’ятеро осіб.

«Ковчег»: за один рейс американський транспортний літак евакуював із Кабула 640 афганців.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

28 Березня, Четвер