<

12-те грудня оголошено Днем жалоби на Волині

Цей запис опубліковано більш як рік тому
17:31 | 11.12.2019 / Новини / /
Перегляди
6
/ Коментарі відсутні

У зв’язку із загибеллю в районі проведення операції  Об’єднаних сил військовослужбовців 14-ої ОМБр імені князя Романа Великого молодшого сержанта Андрія Войтовича та солдата Сергія Сироти та з метою вшанування їх пам’яті, 12 грудня 2019 рок у Волинській області оголошено Днем жалоби.

Відповідне розпорядження підписав голова Волинської обласної державної адміністрації Юрій Погуляйко, – повідомляють на сайті Волинської ОДА.

У ці дні просимо на адміністративних приміщеннях органів державної влади, органів місцевого самоврядування, підприємств, установ та організацій приспустити Державний Прапор України та пов’язати чорну стрічку, а також внести відповідні зміни до всіх запланованих розважальних культурно-масових заходів, обмежити звучання розважальної музики у закладах торгівлі та ресторанного господарства й у громадському транспорті.

12 грудня 2019 року, відбудеться поховання військовослужбовців, що загинули 9 грудня 2019 року в зоні проведення Операції Об’єднаних Сил  під час переміщення на позиціях в межах взводного опорного пункту від підриву на невідомому вибуховому пристрої.

Поховають бійців на рідній землі у селах Квітневе та Щурин Рожищенського району.

До слова,

Родинам загиблих на Луганщині захисникам із Рожищенського району Сергія Сироти та Андрія Войтовича збирають допомогу.

Про це повідомила волонтерка Наталія Ариванюк на своїй сторінці у фейсбуці.

«Держава та місцеві органи виділять кошти, які отримають сім’ї загиблих, але це згодом. В одного військового, 1990 року народження, залишилась дружина і діти, другий хлопець з 1997 року. Хлопців зібрали по частинах, тому поховання буде здійснюватися при закритих трунах. Поховання має відбутися з усіма військовими почестями, як належить для Героїв! Прошу всіх небайдужих, хто має можливість, допомогти фінансово, кошти будуть передані сім’ям військових», – пише волонтерка.

Номер картки 4731 2191 1327 3373, отримувач Ірина Онищук.

«Іринку багато хто знає, це моя колега. Чоловік Ірини Олег Гаврилюк працює у Рожищі воєнкомом, якому випала така морально надважка місія відправляти на схід, сказати батькам, а потім зустрічати хлопців», – додає Ариванюк.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

25 Квітня, Четвер