<

12-річному волинянину потрібні донори

Цей запис опубліковано більш як рік тому
09:30 | 24.09.2014 / Новини / , /
Перегляди
5
/ Коментарі відсутні
10710653_1484148708522295_7655385060622010339_n

У Луцьку збирають гроші та кров для лікування 12-річного хлопчика

Із червня 12-річний лучанин Денис Пахом’юк перебуває у відділенні онкогематологічного центру Волинської обласної клінічної дитячої лікарні з діагнозом апластична анемія, трилінійна, важкого ступеню, – повідомляє Волинський інформаційний портал.

Для боротьби з недугою дитині постійно потрібні донори, оскільки рівень тромбоцитів у нього в крові мізерно низький. У «Краплині життя», куди за поміччю звернувся сам хлопчина, вже йому допомагають, проте відгукнутися просять усіх небайдужих до чужої біди.

Доля підготувала для цього хлопчика не одне випробування. Денис Пахом’юк – 2002 року народження. Зростав дуже активною дитиною. Крім нього, в сім’ї виховувались ще дві сестрички та брат. Але діти дуже рано втратили матір, а через три роки після її смерті – ще й батька. На щастя, до сиротинця не потрапили, бо за їхнє виховання взялись дідусь із бабусею, батьки мами.

Коли Денискові було 10 років, він поїхав відпочивати зі старшим братом до Одеси. Дорогою додому хлопчикові стало зле, а вже за два тижні він потрапив у лікарню, де йому діагностували хворобу Боткіна.

Лише через місяць безуспішного лікування дитині поставили інший діагноз – аутоімунний гепатит із високим ступенем активності (цирозом). Після тривалого лікування повністю уражену печінку хлопчика вдалося відновити.

Проте, минуло небагато часу, і хвороба знову нагадала про себе. Попри те, що печінка функціонує нині добре, у дитини в кістковому мозку не виробляються тіла, які відповідають за утворення тромбоцитів. Із 19 червня хлопчик перебуває у відділенні онкогематологічного центру Волинської обласної клінічної дитячої лікарні з діагнозом апластична анемія, трилінійна, важкого ступеню.

Дениско – звичайна, але надзвичайно позитивна дитина. Розповідає, що дуже любив кататись на велосипеді та ганяти м’яча, а улюбленими предметами в школі вважає математику та фізкультуру. У майбутньому він хоче стати фермером, оскільки дуже любить тварин.

Попри тяжку хворобу, намагається не відставати від навчального процесу – учителі займаються з ним у лікарні. Щоправда, Дениско дуже швидко виснажується.

За допомогою до ГО «Краплина життя» він звернувся сам – просто зателефонував і розповів про те, як бореться з недугою. Хлопчик сподівається, що знайдуться небайдужі люди, які йому допоможуть, аби згодом він таки зумів втілити свою велику мрію.

Денисові Пахом’юку постійно потрібні донори, оскільки рівень тромбоцитів у нього в крові мізерно низький. Організація «Краплина життя», засновником якої є Олександр Плісецький, уже взялася за допомогу дитині. Проте, їхніх донорів буде недостатньо, тож усіх небайдужих людей, які мають ІІ (+) групу крові, також просять відгукнутися задля порятунку дитячого життя. Аби уникнути незручностей, пов’язаних із самою процедурою донорства, найкраще контактувати з «Краплиною життя» – за телефонами: 29 50 13 та 066 07 27 976 (Ірина).
Родині Дениска потрібні й кошти. Хоча дідусь із бабусею, які опікуються аж 4-ма дітлахами, найперше переймаються тим, як знайти хлопчикові донорів. А щодо матеріальної допомоги, то гроші можна переказати за такими реквізитами: Іванова Віра Степанівна, і.п.н. 20 56 01 82 65, картка Приватбанку № 51 68 75 72 54 93 43 51.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

24 Квітня, Середа
23 Квітня, Вівторок