<

10 мільярдів на рік доплачуватиме МОЗ лікарням, за готовність надати допомогу під час спалаху коронавірусу

Цей запис опубліковано більш як рік тому
03:48 | 25.09.2020 / Новини / , , /
Перегляди
14
/ Коментарі відсутні

МОЗ наполягає на тому, щоб лікарні фінансували за готовність надати допомогу при COVID-19. Для цього планують виділяти на рік до 10 мільярдів гривень.

Про це повідомив на пресбрифінгу міністр охорони здоров’я Максим Степанов, – інформує Українська правда.

«Ми визначили, що це повинно бути близько 320 лікарень на території країни, які в будь-який час будуть готові надати медичну допомогу при спалахах епідемії, інфекцій, таких, наприклад, як COVID-19.

І за цю готовність лікарні треба сплачувати кошти. Це необхідно робити, щоб з настанням безпеки медична система завжди мала можливість надати допомогу.

Ми закладаємо в бюджет, щоб кожного місяця лікарні доплачували за готовність надати цю допомогу. Ми пропонуємо тариф 2 мільйони 622 тисячі в місяць», – каже він.

Він також додав, що лікарня має відповідати тим критеріям, які до неї будуть виставляти: «Критерії формуються виходячи з загальних критеріїв та критеріїв, які визначають провідні фахівці нашої країни. Коли епідемії немає, така лікарня працює за іншими пакетами, наприклад, стаціонарна допомога дорослим та дітям без проведення хірургічних втручань. Це так званий терапевтичний пакет.

Але в будь-який час, дуже швидко, ця лікарня може бути перетворена на такий шпиталь, який реагує на інфекційні хвороби».




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

24 Квітня, Середа