<

1 грудня – Всесвітній день боротьби зі СНІДом

Цей запис опубліковано більш як рік тому
19:30 | 1.12.2014 / Новини /
Перегляди
0
/ Коментарі відсутні

СНІД на Волині вперше виявили у Нововолинську. 1-го березня 1996 року такий діагноз було встановлено шести пацієнтам спеціалізованого терапевтичного відділення міської поліклініки. Цю невтішну інформацію нам повідомили у кабінеті добровільного консультування та тестування на ВІЛ-інфекцію/СНІД «Довіра».

Зі слів старшої медичної сестри кабінету «Довіра» Алли Нічай, перші прояви інфекції виявлено у наркозалежних мешканців міста, які отримали вірус через ін’єкції у кров. На сьогодні домінуючим шлях зараження є статевий. Та й суспільний прошарок змінився – у наші дні вірусом імунодефіциту заражуються досить благополучні верстви населення статевим шляхом. Як зазначили медичні працівники, нововолинці досить свідомі і добровільно здають кров на виявлення смертельної інфекції. Доречі, тестування анонімне та абсолютно безкоштовне. Окрім того, у центрі «Довіра» можна отримати консультацію психолога. Згідно із нормативними актами нашої держави, людина, яка отримала направлення на обстеження може відмовитися проходити тест на ВІЛ.

Сумно і те, що цього року мешканці нашого міста не мають змоги отримувати безкоштовні контацептиви для попередження зараження цим недугом. На жаль, пояснити з чим це пов’язано лікарі – інфекціоністи не змогли. Валентина Бевз, лікар кабінету «Довіра» зазначила, що на сьогодні ВІЛ-інфекція вже перейшла у кінцеву стадію СНІД. На щастя, держава безперебійно фінансує закупівлю препаратів для проходження терапії. На сьогодні у Нововолинську 173 людини підтримують своє життя та здоров’я за допомогою лікарських засобів.

Думку людей щодо чуми нашого століття, СНІДу, та обізнаності їх по запобіганню зараження, журналісти «Бугу» дізнавалися на вулицях міста.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

16 Квітня, Вівторок